15w30 je rijeđe od 15w40
zamolio bih vas za misljenje koje ulje 5w40 ( do 20KM/l )da kupim prilikom narednog mijenjanja..u pitanju je 1.9 tdi 81 kw i gdje otici na zamjenu na podrucju Tuzle, osim ovlastenog,a da imaju sve filtere,da ne bude kao prosli put u SAN PRO Zivinice,nemaju odgovarajuci filter goriva pa hodaj,trazi samo filter..hvala
U sustini, ulje MORA da zadovoljava specifikaciju 505.01, to je najbitnije, a proizvodjac manje-vise, nije bitan, otprilike svi su do 20 KM.zamolio bih vas za misljenje koje ulje 5w40 ( do 20KM/l )da kupim prilikom narednog mijenjanja..u pitanju je 1.9 tdi 81 kw i gdje otici na zamjenu na podrucju Tuzle, osim ovlastenog,a da imaju sve filtere,da ne bude kao prosli put u SAN PRO Zivinice,nemaju odgovarajuci filter goriva pa hodaj,trazi samo filter..hvala
U nipexu castrol profesional dođe ispod 20km tačnije 17,20km kad se odradi servis....zamolio bih vas za misljenje koje ulje 5w40 ( do 20KM/l )da kupim prilikom narednog mijenjanja..u pitanju je 1.9 tdi 81 kw i gdje otici na zamjenu na podrucju Tuzle, osim ovlastenog,a da imaju sve filtere,da ne bude kao prosli put u SAN PRO Zivinice,nemaju odgovarajuci filter goriva pa hodaj,trazi samo filter..hvala
Specifikacija 505.00, obično je to 5w-40 ali ako ti troši, možeš preći na 10w-40 takođe opet 505.00.koje ulje koristite za turbo benzince, do sada sam sipao sinteticko 5w40 fuchs,ali nisam zadovoljan,auto je preslo taman 250 000,malo ga hoce i potrositi
to da,razumijem,ali cija uzimate da valjaju,da nisu fuš, cujem da valja i ova Modriča,da bar nju ne kopiraju,pa da je malo ranije mjenjamSpecifikacija 505.00, obično je to 5w-40 ali ako ti troši, možeš preći na 10w-40 takođe opet 505.00.
ok,znam da su do 20 KM,ali vjerujem da ima razlike..na proslom servisu sam sipao 5w40 jer sam u servisnoj knjizi vidio da je i prije bilo to,medjutim kad je u racunar unio karakteristike motora,izbaci mu da je preporuceno 5w30..cijena je ista, samo je koliko sam skontao 5w30 rjedje na visim temperaturama???? koje da sipam??U sustini, ulje MORA da zadovoljava specifikaciju 505.01, to je najbitnije, a proizvodjac manje-vise, nije bitan, otprilike svi su do 20 KM.
hvala kolega za informaciju..koliko onda kosta komplet servis u nipexu??u ASD-u me samo filteri (bosh-ovi) kostaju 90 KM jer je sam filter goriva 48 KMU nipexu castrol profesional dođe ispod 20km tačnije 17,20km kad se odradi servis....
ja sam ih par promjenio dok nisam stavio castrol edge sport 0w40, to je definitivno najbolje, jeste malo skuplje ali je sigurno No1 samo pazi da kupiš originalkoje ulje koristite za turbo benzince, do sada sam sipao sinteticko 5w40 fuchs,ali nisam zadovoljan,auto je preslo taman 250 000,malo ga hoce i potrositi
ok,znam da su do 20 KM,ali vjerujem da ima razlike..na proslom servisu sam sipao 5w40 jer sam u servisnoj knjizi vidio da je i prije bilo to,medjutim kad je u racunar unio karakteristike motora,izbaci mu da je preporuceno 5w30..cijena je ista, samo je koliko sam skontao 5w30 rjedje na visim temperaturama???? koje da sipam??
hvala kolega za informaciju..koliko onda kosta komplet servis u nipexu??u ASD-u me samo filteri (bosh-ovi) kostaju 90 KM jer je sam filter goriva 48 KM