total quartz 9000 5w40Ulje za Peugeot 207 1,4 hdi presao 170 hiljada ... ??
Uvijek si bio duhovitOno sto ti je fabrika propisala to ti je najbolje za nju
Ako ima FAP onda 5w30total quartz 9000 5w40
Isto i za tvoje auto vazi.Sta meni preporucujete za ford fiesta 1.4 tdci,kraj 2005te, 140000 presla
Moze li za njega Total 10W40 jer mi jedan majstor preporuci to .. pa da li je to uredu jer nije puno sinteticko ??total quartz 9000 5w40
Moze li za njega Total 10W40 jer mi jedan majstor preporuci to .. pa da li je to uredu jer nije puno sinteticko ??
Cime bi rijesio problem, jer mi motor trosi 2 litra ulja na 10 hiljada kilometara ... neki kazu da promjenim total jer je ono bas nekakvo rijetko .. pa imal ko kakvo rjesenje ??Ne moze to ulje! Ne odgovara za to vozilo, moguce da ce ti trositi vise i neces imati adekvatno podmazivanje motora!
Ovo ulje sipaj za taj motor!Cime bi rijesio problem, jer mi motor trosi 2 litra ulja na 10 hiljada kilometara ... neki kazu da promjenim total jer je ono bas nekakvo rijetko .. pa imal ko kakvo rjesenje ??
@forza, za tvoje auto (1.4 HDI), je ulje specifikacije 505.01 sae 5w-40 i tacka, to je fabrika preporucila i ako te bas zanima zasto, guglaj malo ili pitaj proizvodjaca, i RS TURBO ti je fino rekao I NIJE BITAN BREND NEGO SPECIFIKACIJA. Ovo sto su ti gore pisano su sve same besmislice - po meni! Majstor ce ti preporuciti ono na cemu on ima vise zarade, a ne ono sto je najbolje, jer i da jestivo ulje naspes preci ce 3000 KM...
Moja greska. mislio sam na 505.00 naravno sae 5w-40, sem ako ima DPF ili tzf. FAP filter, onda je ipak SAMO I ISKLJUCIVO sae 5w-30 specifikacije 507.00, inace....Zašto da sipa ulje predviđeno za motore sa pumpa dizna sustavom ubrizgavanja?
Bilo koje čisto sintetičko ulje će zadovoljiti ovaj motor.