RS TURBO je napisao(la):cesta zamijena filtera ulja i ulja (do 5000km) i najvaznije da ulja ne fali svakih 4-5 do 7 dana provjeris ulje i to je to :icon_biggrin:
aServis je napisao(la):mrt nema castrola kako će i imati kad prodaje po exta cijenama...
Tražim ja danas castrol edge td 5w40, obiđem neka mjesta i provjerim u no1 ovlaštenom al ovako iz druge ruke... za gore navedeno ulje kaže meni baja da to ulje oni ne koriste da to ide ovako po privatnim garažama i da je isto ok a da oni koriste CASTROL MAGNATEC PROFESSIONAL B4 5W-40 (samo mi je rekao ovo b4 šaban ) pa sam ja kasnije našao i da to ulje oni pucaj u ovlaštenom i da nema po litru da mi to obezbijedi jel dobijaju u većim pakovanjima..
Eh sada da vidim jel neko koristio ovo ulje?
I moji dobri tuzlaci gdje je kod nas castrola ima i gdje je najpovoljni...
to ulje sam sipao u g4 litar bio oko 19km CASTROL MAGNATEC PROFESSIONAL 5W-40 al koliko skontah ovo b4
A3/B4 Stable, stay-in-grade oil intended for use in high performance gasoline and direct injection diesel engines, but also suitable for applications described under A3/B3
tj ya motore sa direktnim ubrizgivanjem
a castroll sve pravi u malim i velikim kolicinam pitam ti u ovim auto djelovima u pon cijenu i kolika pakovanja sada imajuu
RS TURBO je napisao(la):hahahahaa e nek si mi rekao to :lol: e maksuz cu sutra da skinem karter pa cu ti uskilati da vidis kako to ne valja, de bolan ne lupetaj sutra cu ti uslikati i postaviti blok od BMW-ovog motora koji je tako presao 350 000km i preko pa ces vidjeti stublina i kako to nevalja, kad mijenjas ulje upalis auto i odrades u servis i onda izlijes ulje i zamijenis filter i tada ti uvijek ostane staro ulje i na stublinama i u glavi motora i u svim kanalima koje cim upalis pocrni to novo ulje i pomijesa se sa njim. Uradi kao i ja, ostavi preko noci da se slegne ulje, ujutro ga izaspi odmah i zamijeni filter i naspi novo ulje i onda ga zamijeni na 5000km i tako poslije 3-4 mijenjanja ce da ti bude ulje cisto kao i kod mene jer je motor tada unutra cist. moje ulje pocrni na nekih 3500km i poslije toga bude crnkasto ali jos uvijek se vidi naptpis min i max. Eto sutra ces dobiti slike pa ces vidjeti kako je to lose i kako to ne valja. Bolje je ostaviti da ti pocrni ulje i voziti ga 10 000km nego ga mijenjati kao i ja na 5000km i da ti bude cist motor
Kod dizela je druga prica, kod njih pocrni ulje i to tako mora zbog njihovog sagorijevanja i oni su inace prljavi motori zbog cadji.