Vidi brate, ja sam za svog puga uzeo sedista od GTI-a. Stajala su na otpadu sigurno dve godine, bila su bukvalno za otpis jer je baja na njih spustao metalne delove. Prasina i masna prljavstina debljine od 5mm prekrivali su sedista. Dva lavora deterdzenta za pranje sudja i sve je ocisceno, nakon toga sam ih uneo u sobu namazao mlekom za telo sto je odstajalo vise od sat vremena, krpom sam utljao visak kreme koji nije upio u sedista, a potpuno tvrde delove poput naslona za glavu sam vise puta mazao i "masirao". Na isti nacin sam reparirao kozna sedista od mercedesa iz 1981. godine, koza je bila tvrda kao drvena daska i jednostavno sam ih premazao debelim slojem mleka za telo i cekao da omeksaju, na kraju su ispala daleko bolje nego sto sam ocekivao. Posto je koza materijal koji se na toploti skuplja a ne siri, usekline u sedistu koje su nastale od neadekvatnog skladistenja, resio sam peglom na paru i pamucnom krpom, dovoljno je da pustis paru iz pegle prislonjenu na zeljeno mesto u posredovanju krpe i sve se vraca na svoje mesto.
evo i par slika tretmana sedista...
@ CHALLENGER: slazem se da je specijalizirano sredstvo bolje od kreme za telo kada je u pitanju kontinuirano odrzavanje, za ozivljavanje treba nesto krkanski masno, reci mi molim te gde si kupio ta dva preparata...