Imal joj spasa?

Imal joj spasa?

Hajmo ljudi ,sta mislite imal spasa ovoj kucki :icon_biggrin:

Posto su kod mene neke zute,neam pojma koje opruge, a na crx-u dosle H&R -ice , jenda od njih je pretrpila udar i malo se naherila, sta mislte jel odsvirala il ce se zapravo samo ispravit kad je nataknem na ispravan amortizer?

Uploaded with ImageShack.us

IGY

Član
mislim da ce biti uredu opruga, pa sto nisi skinuo i vidio na sta lici kad nije na amortizeru
aj brzo kljuc u ruku i rasarafaj to :)

Početnik
imaju ljudi koji rade sa oprugama na principu grijanja i slicno...mislim da je izvodivo ispravljanje, al koliko ti je to pametno ne znam, jer svaki moguci metal kad se grije i hladi dobiva određeni stepen cvrstoce, e sad da li se opruga ponasati kao prije to ne znam:)
raspitaj se:)

pozz

Član
sumnjam da bi se ona iskrivila u takvom udaru, prije ce biti da je samo nategnuta u tom polozaju, ipak je ona fleksibilna : )

IGY

Član
zmayich je napisao(la):
imaju ljudi koji rade sa oprugama na principu grijanja i slicno...mislim da je izvodivo ispravljanje, al koliko ti je to pametno ne znam, jer svaki moguci metal kad se grije i hladi dobiva određeni stepen cvrstoce, e sad da li se opruga ponasati kao prije to ne znam:)
raspitaj se:)

pozz

i onda bi poslije zagrijavanja imao jednu krucu oprugu :icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:

ma nis se ne sekiraj samo ti nju rasarafaj sa tog amortizera nije se ni on puno savio, a kao sto triza rece fleksibilna je tako da
ponavljam kljuc u ruku i rasarafaj i vidi bjezi li gdje

Član
Sto se tice opruge, nije otisla 95%, i ovako se vidi da je ok samo prati amortizer koji je kriv... A sto se tice tog hudnjaka od amortizera njemu nema pomoci :lol: gdje ti tako to uspi iskriviti :icon_question:
Kao sto @trizex rece, opruge su jako fleksibilne i one se ne krive tako lako...

nema sanse da se tako iskrivila.. opruga ispravna 100%, da se opruge tako lako krive pa to bi bio onda svakidasnji slucaj..

OK, ja pito, da ne moram skidat :D a i neam ni alata za skidanje, nista znaci pasce h und r na civica, dobro je, drago mi je, valjda ce i drop bit sta bolji od ovih trenutnih : )

Zao mi samo sto i amort ne mogu sacuvat, jer cini mi se da je novijeg datuma, al ajd, imam i svoje, pa cu iskombinovat nesto.

@rsturbo: Ma nisam ja, momak koji je vozo crx-a jedva par hiljada km ga skrsio momacki, nista od lijeve strane prednjeg trapa nije ostalo sem eto ove opruge, lafet se savio , amort puko, ono sto spaja gornja i donja ramena takodje savijeno, gornje rame se naherilo (koje je btw Menja prosle godine platio koliko ja razumi 200 km) , ne znam jos u kakvom je stanju letva,al nisam optimistican, da bog da i ona nije svinuta, jer sam imao jednu takvu na auto koja je slican udar pretrpila, doduse koliko vidje krajnica i spona nisu ostecene, pa ko zna. Fala bogu kugle su sve uredu pa ce se moc iskorisiti, seleni takodje ;)

Hvala ljudi na pomoci ;)

Član
opruzi nije nista 100% jer je bila takva prije kada sam ja uzeo od momka pa prodao menjicu kada se skine ona ce se potpuno da isparavi nemas brige :)ja ti preporucujem da stavis prvo zadnje opruge pa prednje posto neznam dali ces dobiti neku razliku treba probati te plave opruge su Soft i nisu nesto previse spustale :)

LSD

Član
rastavi hemisku pa pokusaj savitijati onu oprugicu pa vidi do kojeg stepena mora biti savijana da bi bila ostecena
180'

ok,ok,ok, ima logike zaista ovo sto lsd rece :)

Probat cu u utorak najvjerovatnije to sve pa javim update u "garazi" ;)

erol_brcak je napisao(la):
OK, ja pito, da ne moram skidat :D a i neam ni alata za skidanje, nista znaci pasce h und r na civica, dobro je, drago mi je, valjda ce i drop bit sta bolji od ovih trenutnih : )

Zao mi samo sto i amort ne mogu sacuvat, jer cini mi se da je novijeg datuma, al ajd, imam i svoje, pa cu iskombinovat nesto.

@rsturbo: Ma nisam ja, momak koji je vozo crx-a jedva par hiljada km ga skrsio momacki, nista od lijeve strane prednjeg trapa nije ostalo sem eto ove opruge, lafet se savio , amort puko, ono sto spaja gornja i donja ramena takodje savijeno, gornje rame se naherilo (koje je btw Menja prosle godine platio koliko ja razumi 200 km) , ne znam jos u kakvom je stanju letva,al nisam optimistican, da bog da i ona nije svinuta, jer sam imao jednu takvu na auto koja je slican udar pretrpila, doduse koliko vidje krajnica i spona nisu ostecene, pa ko zna. Fala bogu kugle su sve uredu pa ce se moc iskorisiti, seleni takodje ;)

Hvala ljudi na pomoci ;)

dzaba ja tebi ponio weitec...mogu ih bacit sad...nema druge musterije za tu robu...