Idealna vozila za uvoz

Idealna vozila za uvoz

Član
Zdravo forumaši, evo jedne teme da imamo šta diskutovati..
Koja su po vama idealna auta za uvoz tj. prodaju?
Ideja za ovu temu mi je došla kad sam razmišljao i tražio auto za uvoz, naime, komšija je htio od mene i oca da mu kupimo auto u Njemačkoj tj. Golfa 4.
Pošto stari nema vremena, razmišljao sam da sam odem i dovučem neko auto za prodaju - naravno regularno i pošteno i da nešto zaradim - kao momak od 20god. i treba mi neka para sad :D . Bio sam naletio na jednog Golfa, 157.000km, privatna prodaja i kilometri originalni ali je odma prodan. Ne bi to bio neki profit, 200€ i ja zadovoljan ;).
Po meni danas najbolja auta za uvoz su:
Peugeot 307 i Golf 4.
 
Član
Po cemu su to 307 i goluf bolji za uvoz od recimo e46 koja kod nas opasno dobija na popularnosti?
Ne piše nigdje da je bolji, nego eto onako, po mom nekom mišljenju a i nisam namjerno naveo puno primjeraka - da imaju i ostali šta pisati.
Eto nisam upratio za e46cu a ti jesi - idemo dalje. :)
 
Član
ja i stari smo prije uvezli golfa 4 1.9 tdi za mene,1100eura,bio dobar samo puno prešo,pa ako se isplati tako šta uvest i prodat zašto ne,
 
Mala je zarada postala na tim jeftinijim vozilima. Ja sam pokusao nesto tako da radim al da bi uspio u tom poslu moras biti varalica tako da se ja nisam snasao, tacnije nisam zelio da postanem neko takav. Drugo je kad imas ozbiljan kesh kao KRAMAR npr pa odes i iskesiras citav plac i dobijes golem popust. Onda pored toga ne mozes samo sjesti i otici pa auto , treba ti neko gore da pogleda za tebe da djaba ne bi platio troskove puta a vratio se isto autobusom. Ja sam prodao prosle godine Mercedesa c klasu dosta su trazeni al tesko je gore ubosti dobrog. A koje je auto idealno to sve zavisi od cjene koju zelis uloziti. Opet kazem pogledaj Kramar koja oni sve auto prodaju i sve ti je to danas na meti kupaca. Mozes samo pogrijesiti sa benzincima , sa rijetkim vozilima ovako sportskim coupe i sl. Znaci dizel 4 vrata i nemas problema koja god da je marka ako je povoljan.
 
Član
Nisam ni razmišljao baš o nekom profitu, nego eto nekih 200€, svakako više puta godišnje idem burazu i budem par dana, pa kontam sebi zašto ne iskoristit priliku.
Barem neka 'zanimacija' ali to je svaki put na novo rizik, bojim se da ostanem bez kupca. Naravno, ne dolaze svakakva auta u obzir ni bilo kakvo švercanje, ali eto sam si rekao mala je zarada ako se to pošteno odradi.
 
Tacno tako , ja sam na mercedesu zaradio 500KM , nisam htio da diram kilometrazu da jesam zaradio bi i hijadu ali ja volim postenog obraza ostati. Mislim da ti je bolja varijanta ako imas kucu recimo da radis vozila u djelove , dosta se vise moze izvuci tako neko preprodajom,
 
Nemaš ti neke zarade ako auto platiš 2200€,a ovdje ga prodaš za 7000KM.
Ja sam Passata kupio za 2300€, dok sam izganjo svu papirologiju,gorivo,vinjete itd, to je izašlo 450€, carina me izašla 1400KM, hom 250 KM, špediter 150 KM. To ti je ukupno oko 7200KM. I jos dok ti odeš gore, potrošiš na hranu i ostale potrepštine, ne isplati se.
Jedino da nadjes auto do 1600€,da je udareno ili nesta,pa da imaš ovdje nekog da ti ga jeftino sredi,i onda da ga prodaš fino..
 
Član
Ma sverceri su vec uvezani pa dobiju popuste pri kupovini, veze na carini itd, a da ti ides trazit nesto-moje misljenje je da ti se ne isplati... a i kad uvezes tog golfa ili 307icu , u moru tih auta moze se desit da ga ne uspijes brzo prodati a onda mu pada cijena itd itd... A i kao sto Dragon kaze, ako si varalica onda ces uspjeti, a malo ih postenih uspije. Ima ih ali veoma malo... Ako nista, petljaju oko kilometraze...
 
spomenu little dragon Kramara,on uzima direkt od handlera povrat auta,oni njemu garantiraju,al on mora odredjenu kvotu uzet,sad ja mialim ima s mercedesom takav,imao je s peugeotom,itd to.je sto ja znam
 
Pa bas tako,zamislite kakva su ova auta sto sverceri prodaju,kad on Golfa 4 ili Passata daje za 5500-6000 KM, a svaki od tih auta "prešlo" do 240.000 km, a mene auto koje je prešlo 320.000 km izašlo 7200KM. A još oni dodaju svoju zaradu,znaci njima auto do registracije dodje oko 5000-5500 + zarada,i to je ta cijena. Koliko su tamo platili auto?1000€? Mogu misliti kakvo je,samo sto ti ga on zamaskira, servisne knjige extra,a za mjesec dana ti ode pola auta,nakon dva mjeseca hrdje i sl. Ma katastrofa. I kažu pošteno...
 
Top