Član
željko je napisao(la):Al_Galone je napisao(la):Znaci pravo kod mehanicara i neka ti izmjeri pritisak goriva,onda ces pouzdano znati jesu li ili nisu pumpe.
Ako su pumpe OK,
mozes sam pokusati da vidis kako se dizne ponasaju,izvadi dizne ali ih ostavi na crijevima,prostri neku krpu po motoru,skini filter zraka i donji dio kutije tako da mozes prici klapni K-Glave daj kontakt i onda lagano rukom guraj klapnu K-Glave i posmatraj kako prskaju dizne,moraju da imaju finu maglu u obliku slova V skoro pa jedva vidljivu,ako ima kapljica ili debelih mlazova onda znas sta ti je ciniti!
evo sad sam ih pregledo neprskaju ravnomjerno jedne jace jedna slabije i nije u finoj magli na jednoj padne koja kap!!!!!:icon_mad:
Gdje sada naci dizne dal se ove mogu pokusat ikako procistiti
Typhoon je napisao(la):Nema stari veze kad si šta mjenjao, provjeri sve tri komponente i K-glavu i pumpe i dizne... Vjeruj mi da je dovoljno samo jedno sipanje lošeg goriva pa da ti sahrani i K-glavu i dizne... Čuje li ti se pumpa? Ovakvi siptomi se dešavaju i kad ode mala (prelivna) pumpa u rezervaru. U tom slučaju velika pumpa nema konstantan dovod goriva pa se auto jako slično ponaša...
pumpe sam pregledo dobre su i mala u rez baca gorivo a i velika se ravnomjerno cuje!! sto je reko al galone dizne mi izgleda otisle!!
Sahman_Turbe je napisao(la):ako nista bar manje trosi
da je tako ostavio bi ga nebi ga ni diro al nazalost isto trosi!
Ovlasteni zastupnik BOSCH-a,ovdje kod nas u Sarajevu je Djeem Trans,ja sam tamo kupovao oko 80KM/KOM,
vidi ko ti je najblizi lokacijom i naruci,ali naruci sve 4 nemoj jednu dvije i sl,sve 4 i neces moci prepoznati auto!
Hladan start poboljsan,ler obrtaji poboljsani,potrosnja manja,
a auto grize asfalt!
Moj savjet je jos da odes i izmjeris tacno pritisak goriva tako da znas na cemu si,jer moguce je da dizne bale ako nemaju dovoljno pritiska,zato izmjeri to prvo,nece te kostati 10KM.