Prije mi se golf nije puno grijao. Golf mi je negdje gubio vodu. Tako dok sam jednom vozio duzu relaciju do kuce on je iznenada izgubio vodu i prokuhao, to se odvilo u 1,2 minute. Zaribao je, glava motora iskrivila, generalka je uradena, sva mjesta gdje je pustao vodu zatvorena. Na generalki je sve sredeno, glava motora uradena, klipovi zamjenjeni. Auto je bilo ok do neki dan. Kako je promjenjem termostat temp se naglo penje na 90 i onda ventilator malo puse i sve je ok, svi kazu da je to ok. Medutim desilo se sljedece, nakon 10 minuta voznje (i 10 minuta rada u mjestu-hladno jutro) cep od boce za vodu je popustio nekako i voda je iscurila, kada je krenula kazaljka na 100 temp (bila je na 98,99) odmah sam stao i ugasio auto. Otvorio haubu i vidim polu otvoren poklopac od boce za vodu, pusilo se iz boce kuhala voda. Ja dospem opet vodu i zatvorim cep. Krenem dalje onda mi se pocne palit lampica od ulja, i prestane, ja stanem ugasim auto sacekam 40 minuta. Provjerim ulje i vodu, sve ok ulje malo je iznad maximale, a prije nije bilo iznad nego na max. Bojim se da nije pomjesao vodu i ulje opet? Diftung i gumice su zamjenjene na glavi tokom generalke, ne bi trebalo, ne znam sta je uzrok toga.
Tako se nakon sto se malo ohladilo auto krenem kuci. Vozio penzionerski 1.8 do2k obrtaja, i opet temp se penje na 100c opet stanem. I tako 2-3 puta, otvorim haubu ventilator ne radi. Doso skoro do kuce, stao kod prodavnice otvorim haubu radi ventilator? Ne kontam ga nikako. Mozda se i palio tokom voznje nisam siguran ali sto onda ne padne temperatura ili bude konstantno na 90. Cim krene kazaljka preko 95 ja ga gasim, ne smijem rizikovat ves sam izletio preko 1000 za generalku. Na 2 hiljade obrtaja ponasa se ko 5 hiljada obrtaja, imam osjecaj da posuda od vode popusta zbog obrtaja ili pod vecim gasom, nisam bio ni blizu 3k obrtaja a kamoli vise. Ne znam sta da radim, nemam sada para opet majstoru nit mi se ide. Dajem samo pare na ovo auto oguli me ziva.
Pomoc!
Tako se nakon sto se malo ohladilo auto krenem kuci. Vozio penzionerski 1.8 do2k obrtaja, i opet temp se penje na 100c opet stanem. I tako 2-3 puta, otvorim haubu ventilator ne radi. Doso skoro do kuce, stao kod prodavnice otvorim haubu radi ventilator? Ne kontam ga nikako. Mozda se i palio tokom voznje nisam siguran ali sto onda ne padne temperatura ili bude konstantno na 90. Cim krene kazaljka preko 95 ja ga gasim, ne smijem rizikovat ves sam izletio preko 1000 za generalku. Na 2 hiljade obrtaja ponasa se ko 5 hiljada obrtaja, imam osjecaj da posuda od vode popusta zbog obrtaja ili pod vecim gasom, nisam bio ni blizu 3k obrtaja a kamoli vise. Ne znam sta da radim, nemam sada para opet majstoru nit mi se ide. Dajem samo pare na ovo auto oguli me ziva.
Pomoc!