Član
Radi se o Golfu 2 gti 8ventila s elektronskim ubrizgavanjem(dakle ne K glava) i to prvi ,stariji model koliko sam upoznat jer ima i elektronac novijeg godista s odredjenim razlikama.Nedavno sam primjetio da mu drasticno raste nivo ulja a vode nimalo ne trosi.Otidjoh kod mehanicara koji mi je promjenio ulje i filter i ocjenio da je uzrok nekvalitetno gorivo i da Petrolovu benzinsku na kojoj sam tankao zamjenim Ininom na kojoj je gorivo kvalitetnije.To sam i uradio medjutim ponovno ista stvar.Opet me je uputio na stelanje smjese jer mi je smjesa bila prebogata sa previse goriva sto sam vec znao.Nakon sto mi je podesio smjesu motor je mirnije radio i manje trosio i nije se vise gasio na praznom hodu sto mi je prije bio problem,ponovno sam izmjenio ulje medjutim problem se opet vratio i nivo ulja je narastao.Mjerio je i kompresiju koja je odlicna.I sto sad?Dakle,nivo ulja raste,vodu ne trosi,vjerovatno gorivo ide u karter,kompresija odlicna,smjesa dobro podesena,motor mirno radi na leru na nekih oko 800 okretaja, nikad ne radi kao pod saugom.Zbunjen sam,ako neko ima ideju sto bi moglo biti,hvala unaprijed.