ZELA GTI je napisao(la):
Pregledaj da li se motor gasi kada skineš poklopac od ulja. Mora se brzo ugasiti. Ne smije bacati ulje jer nije ventilaš. Također ne smije mnogo puhati. Ne smije bacati ulje na šipci, niti dimiti, ne smije dimiti na iber laufu.
Ako nemaš ovih simptoma, sve je okej
Provjerio sam to,dakle kad odvijem cep od ulja motor se ne ugasi nego samo padnu okretaji ali ulja ne baca nimalo(za razliku od onog zelenka s kojim si se ti utrkivao na pisti u Mostaru iz onog pljusti ulje kad odvijes cep)takodjer ne baca ni na sipki niti dimi.
Primjetio sam da se stvorila neka cudna gusta bijela masa na cepu za ulje i oko otvora a dosad to nisam primjecivao,cuo sam da je to kondenzacija ulja ali nisam siguran a novo ulje sam promjenio prije 5 dana evo slika.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
ZELA GTI je napisao(la):
Imaš dvije pumpe, jednu na zadnjem dijelu i jednu u motornom prostoru.
Pricao sam danas sa mehenicarom koji mi je nedavno stelao smijesu mozda mu ga sutra opet odvezem da ovo rjesava uglavnom on kaze da ovaj motor nema nikakvu pumpu za gorivo na ili u motoru nego jednu u i jednu pokraj rezervoara za goriv
sim pumpe za vodu i alternatora na remenje je prikljucen jos jedan spaner,vlasnik zelenka tvrdi da je to pumpa od serva ali mi je to cudno mal
vaj mehanicar misli da je problem sa diznama,cuo sam da problem moze biti i u zacepljenom povratnom crijevu za gorivo.Jbga treba odvest pa se nadati da necu opet uzalud mijenjati neki dio da ce biti tocna dijagnoza.