bmwscaner je napisao(la):
ta sierra ako je ispravna neprelazi potrosnjom preko 9 litara kolega mi samo Fordove radi i sasvim slucajno ima 6 sierra ( 2.3d , 1.8 td, 2.0dohc (jaci motor kao kod tebe) , 2.0 dohc sa 115ks,1.6 i 2.0 onaj stari injetcion mislim da mu je efi oznaka ili kako vec i uglavnom taj motor kao kod tebe ide najbolje od svih i najmanje trosi ( mislim na benzince) auto je isto 91godina ali to ubrzanje je malo nerealno jer sam ih sve vozao tako da znam sta govorim
Aha kod mene je 135ks a ja mislim da je i kod mene EFI motor , ja mislim da sam to negdje vidjeo na motoru EFI a kod mene nije DOHC motor to znam, e a trosi ona 9l ali na otvorenom putu a cim dodjem u grad i ono 1 , 2 brzina stani , kreni tu bogami uzme od 12-15 zavisi kako vozis sa jacim gasom ili slabijim
. Kod mene je isto 91 ali u decembru negdje 15 decembra . E a moracu jos jednom izmjeriti ubrzanje 0-100 da vidim bas tacno koliko sekundi pa cu ti javiti
. ja sam davno mjerio kada je cale vozio i htio on da vidi koliko ide od 0-100 pa nesjecam se bas dobro , mozda i nisam dobro poceo da mjerim vrijeme ali ja cu sada da vidim za koliko ubrzaje 0-100 pa cu ti javiti
calibra v6 os je napisao(la):
pozdrav,odlican auto ima kod mene u osijeku cosworth,auto je bolesno dobar a jos kako ide jooooj..:icon_smile:,ali su vec 3 puta radili motor koliko sam cuo.
A cosworth pravi je cudo , vozio sam se u njemu jer mi je tetak isto to imao ali je prodao . . . auto je ludo skroz , mozes 100m da slajdras po asfaltu ne da je full. . . E ako budes imao prilike slikaj COSWORTH pa mi posalji , jel vazi ? POZDRAV