Član
w3nom je napisao(la):Pozz Dobio sam punta 1.9 JTD 2001 69 Kw Azzuro Astrale boje ili svijtelo plava metalic :smajli14: nema neki potrebni radova na njemu osim malo pod i prednja hauba iskuckana od kamenčića stalno mi javlja gresku na zadnjem desnom tocku i iskljucuje mi ABS a ubacuje normalnu meh kocnicu i trazim nekog ko bi ga uradio pozz
FlamingO je napisao(la):w3nom je napisao(la):Pozz Dobio sam punta 1.9 JTD 2001 69 Kw Azzuro Astrale boje ili svijtelo plava metalic :smajli14: nema neki potrebni radova na njemu osim malo pod i prednja hauba iskuckana od kamenčića stalno mi javlja gresku na zadnjem desnom tocku i iskljucuje mi ABS a ubacuje normalnu meh kocnicu i trazim nekog ko bi ga uradio pozz
Sa srecom da je i to 69kW Neznam kako moguce da je greska da je 59 kW,
a po pitanju ABS-a, ja imao isti problem nije radio jes radio i onda definitivno odlucio da popravim, krenem jednostavno da narucim kazu 190 KM, mislim se u sebi odoh na otpad i vjeruj da sam polomio senzora 9 - 10 pokusavajuci ih izvuci i na kraju otisao i narucio orginal sa garancijom skupa stvar ali fino radi preporucujem ti da rijesis problem ipak je kocenje u pitanju RADI MEHANIKA ali neradi kako treba
w3nom je napisao(la):FlamingO je napisao(la):w3nom je napisao(la):Pozz Dobio sam punta 1.9 JTD 2001 69 Kw Azzuro Astrale boje ili svijtelo plava metalic :smajli14: nema neki potrebni radova na njemu osim malo pod i prednja hauba iskuckana od kamenčića stalno mi javlja gresku na zadnjem desnom tocku i iskljucuje mi ABS a ubacuje normalnu meh kocnicu i trazim nekog ko bi ga uradio pozz
Sa srecom da je i to 69kW Neznam kako moguce da je greska da je 59 kW,
a po pitanju ABS-a, ja imao isti problem nije radio jes radio i onda definitivno odlucio da popravim, krenem jednostavno da narucim kazu 190 KM, mislim se u sebi odoh na otpad i vjeruj da sam polomio senzora 9 - 10 pokusavajuci ih izvuci i na kraju otisao i narucio orginal sa garancijom skupa stvar ali fino radi preporucujem ti da rijesis problem ipak je kocenje u pitanju RADI MEHANIKA ali neradi kako treba
Da moja greska 59 kw a taj senzor nije skup ja sam planirao da ulozim u njega n 2000/3000 km al da ga sredim i uvezo bih jos 1 ili 2 za dijelove iz italije
technoGeek je napisao(la):Fino fino... sluzit ce on tebe
Jesi li bio na dijagnostici ? On javlja zadnju desnu stranu ili koja vec gresku prijavljuje, ali ti moras rucno ispitati da li je senzor, ili neki elektricar da ti ispita. Pogledaj na lezaju magnetni prsten da nije poderan ili zaprljan, ako je on, komplet lezaj s tim magnetom ti je u SKF-u 50-60 maraka. Naravno, ako ti lampica gori i ne gasi se nikako, onda jeste senzor, a kad je do magneta onda prvih par minuta imas ABS pa ponovo upali lampicu i vise je ne gasi dok ponovo ne upalis auto.
technoGeek je napisao(la):I prije nego sto se upali, dok bilo kako kocis papucica ti vibrira i ABS se aktivira iako nema potrebe, jel tako ?
Samo skini tocak desni i pogledaj lezaj, ako je magnet poderan onda je razlog najvjerovatnije sto pakne nisu dobro postavljene bile ako imas dobose nazad, ili je jednostavno prljav ili otisao vremenom. 50-60 maraka je lezaj s magnetom u SKF-u, zamijenis ga i rahat si, jer senzor rijetko kad ode