retro je napisao(la):
Prvo pitanje- Zasto se samo clanovi i uprava AK Hercegovina zale na ovaj pravilnik???
Drugo pitanje- Dali je iko od vas shvatio ovaj pravilnik ili pucate na prvu ???
Nemam nista sa ovim pravilnikom ali kad sam ga procitao vise puta shvatio sam da ce puno vise sanse imati trkaci koji zaokruzuju vremena na svojim autima koji precizno voze i ne kalkulisu a ne odgovara trkacima koji imaju puno brza auta a voze klasu ili dvije sporije kao sto je npr onaj maloljetni djecak sa shirocom u Mostaru pobijedio u klasi 17 cini mi se a drugi dan vozio niskih 15 , moj dobar drug Topic sa svojom Astrom ide niskih 14 pa cak ulazi i u 13 ali stalno izbacuje ljude u 15 klasi jer ima dovoljno snage i brzine da se igra sa njima.....Jeli to u redu???
Dragane, evo da ti ja odgovorim na tvoje prvo pitanje: (iako je u najmanju ruku glupo pitanje)
Ne generaliziraj ljude koji pišu na forumu i ne svodi ih na klubove čiji su članovi. Malo si zastranio u svom pisanju.
Ja sam u primjedbi koju sam dao Boži iznio svoj OSOBNI STAV, a ne neke primjedbe moga kluba. Klub s tim nema ništa, a ni uprava.
Svoju primjedbu sam dao kao vozač koji je odvezao barem 150-200 utrka i znam o čemu sam pisao. Ti možda i ne znaš šta znači ubrzavati auto i visiti na vrhu klase. Kada se vozi na nož i na pobjedu sa protivnikom neminovno je da se desi da se probije klasa. A još za to da novčano budem odgovoran, da mi neko izbije još 50,00 KM iz džepa. Pa ako ti je to normalno, onda ti pojma nemaš o čemu ja pišem, a razmisli o čemu ti pišeš.
Što se tiče kome pogoduju pravila iz tog pravilnika, to su vozači koji voze 0,2-0,3 sporije od vrha klase. Oni sigurno ne mogu probiti klasu a dovoljno su brzi da uđu u finalne utrke.
A vama izgleda nešto opasno smeta onaj mali sa Širokom što je potamanio dvije klase u nas u Mostaru. Pa budite brži i bolji od njega pa vam neće smatati što mu je mama potpisala da vozi. šta vas žulja cccc?!?!?!
Što se tiče Božine utrke, nemam ništa protiv toga se se održi po bilo kojim pravilnima, naprotiv neka utrka što više. Ne bih ulazio u dublje analize i rasprave o ovim temama, ali mislim da ovaj pravilnik nije dobar.
U svakom slučaju želim Boži da mu utrka uspije i sretno.