Legend
To je neka tvoja odokativna metoda, sad bi bio uporan ko i ti pa bi te pitao zbog cega, navedi mi razloge i slicno ali mislim da sam vec iscrpio svu svoju volju da nekima objasnim neke stvarim, ocigtledno se ne shvatamo,..Ona cesta nije spremna za tu brzinu, bilo 10 ili 5 sekundi. Auto jeste spreman ali na onom dijelu se masu puta desilo da izleti zivotinja, pa da cak i pjesaci prelaze preko, u takvim situacijama stvari se drugacije mogu odviti na manjim brzinama.
Naravno da se zaustavni put povecava sa povecanjem brzine, naravno da se preglednost smanjuje sa povecanjem brzine, ja to sve razumijem drug, ali tetkasto si dramatican i brizljiv, mlad si opusti se, postoji nesto sto se zove adrenalin i rizik, ima nesto i u tome kad retices preko pune znas, puna ne znaci da je zid izmedju traka
Nisam ja nicim isprovociran vezano za struku, vec sam isprovociran primitivnim komentarima pojedinaca i javnim iznosenjem zavisti i izbacivanjem kompleksa..Ako si na saobracajnom onda si isprovociran nekim (vjerovatno mojim) postovima pa ne sagledas stvari sa pravog stanovista. Ovo na klipu je saobracajni prekrsaj i to debelo prekoracenje ogranicenja brzine i nikako ne moze biti komentarisano kao sta fali, moze auto i slicno.
Sagledati stvari sa pravog stanovista sta to znaci, reci jeste divljak je mangup cuj vozi 240 kao sto su to sagledali mediji jel ?
Najlakse je naravno tako opalit paljbu po ljudima i to je to..
jesi li ti ikad mozda razmisljao za sta sluze track days, zbog cega se organizuju kojekakvi eventi utrkivanja medju ljudima, postoje ljudi koji to mnogo vole znas (tebi je to sigurno tesko shvatit).. Jesi li mozda razmisljao da bi se trebalo i u sarajevu napravit nesto slicno da se trkaci maknu sa ulica, nisi ? e pa ocigledno je.. napadaj ti budi ko i ostali, ne pokusavaj rjesit problem nego se prikljuci masi, zato nam i jest tako..
konacno se razumijemo, ako se ovo vec radi, kratko, bez ugrozavanja sebe i ostalih (ovaj put na pravcu, cesti rezervisanoj za motorna vozila) a ne od semafora do semafora gdje je saobracaj mnogo, mnogo gusci, gdje ima pjesaka na stanici, trotoaru, gdje nema ograde bla bla bla..Mislim da sam negdje gore napisao, ja ne osudjujem ovo na klipu ni priblizno koliko osudjujem sam klip, tj. njegovo objavljivanje jer onda imas situaciju kad svi pokusavaju glumiti i navlaciti auto od semafora do semafora kao taj neko tamo. Sa ovim se jedino slazem.
Trebamo na kraju krajeva i mi , clanovi ovog foruma da se pozabavimo tom problematikom, i da bar mi sa foruma znamo sta radimo i kako..