Član
Prije par sati sam mu dusu vadio i nije dimio,dok preko dana jel ode u obrtaje pocne dimit:icon_rolleyes:
raymo je napisao(la):Mozda ti je do goriva
Lose gorivo slabo probaj ubaciti onih aditiva za dizel znam da ne pomaze puno ali moze pomoci da malo podmaze ili bar dok ga prodas..SpidiBrate je napisao(la):raymo je napisao(la):Mozda ti je do goriva
Kako mislis?
Svaka cast care na ovako iscrpnom postu..Tarik_Kadic je napisao(la):Vrlo jednostavno zasto auto dimi: Bas cu ovaj text ubaciti u neku kategoriju pa neka raja lakse nadze..
Ako je diezel auto:
Turbo turbina ili kompressor = lezajevi u turbu/kompressoru odradili svoje i pocinju pustati ulje u zrak koji salju u motor na utisnu granu gdje motor spali ulje u motoru + Turbo zna da takodjer direkt izbacuje ulje kroz lezajeve na vrucu stranu turba posle izduvne grane gdje odma ga spali i dimi. /zamjeniti citav turbo/kompressor ili predati firmi koja renovira. Ili naruciti lezajeve preko www.ebay.com www.ebay.de www.ebay.co.uk i sam zamjeniti. vrlo osjetljiv posao zbog balansa turbo osovine. Uspjeo vise puta i moguce odraditi sam!
Lose karike = losa kompresija (trosi ulje) /mozes izmjeriti kompresiju, nadzi negdje kolika kompresija treba da je na tvom autu. pozajmi negdje jednostavnu spravicu za mjerenje kompresije, izvadi po jednu svjecicu i svaki cilindar izmjeri kako bi ti neko dok ti drzis spravu utisnutu u rupu svjecice, verglanjem okrenuo motor nekoliko krugova da tebi sat ocita kompresiju.
Loshi dihtunzi ventila = probacuje ulje pored ventila i spaljuje uz normalan rad motora, vise gasa = vise dimi. vrlo losi? zna da dimi i na leru (trosi ulje) /moras razmontirati glavu motora da bi zamjenio
Dizne ubrzgavanja goriva u motor = stare dizne ili auto koje je previse preslo km. oslabi feder u diznama. diesel pumpa tada probacuje previse gorivna u motor, koji motor nestigne spaliti. rezultat je da auto odimi taj neizgoren visak dizela. Rekao bi jedan od najveci uzroka stari dizela auta na balkanu. I noviji. auta diezeli koji se uvoze na balkan su u inostransvu dosta puta radili kao taxi auta i za 3 godine vec presli neki 300 000km i vise. Na balkan ta auta dodzu ko fol kao "samo" 5 godina staro auto. "ma jarane novo".. al jes k*rac novo.. zato, neizklucite dizne kao veliki problem. /otvoriti dizne, poturiti shajbice kako bi feder naspanovali da drzi diznu zatvorenu i da samo otvara kada dizelpumpa nabije pritisak. ili predati u firmu koja renovira dizne.
Ako je benzinac auto:
Turbo turbina ili kompressor = lezajevi u turbu/kompressoru odradili svoje i pocinju pustati ulje u zrak koji salju u motor na utisnu granu gdje motor spali ulje u motoru + Turbo zna da takodjer direkt izbacuje ulje kroz lezajeve na vrucu stranu turba posle izduvne grane gdje odma ga spali i dimi. /zamjeniti citav turbo/kompressor ili predati firmi koja renovira. Ili naruciti lezajeve preko www.ebay.com www.ebay.de www.ebay.co.uk i sam zamjeniti. vrlo osjetljiv posao zbog balansa turbo osovine. Uspjeo vise puta i moguce odraditi sam!
Lose karike = losa kompresija (trosi ulje) /mozes izmjeriti kompresiju, nadzi negdje kolika kompresija treba da je na tvom autu. pozajmi negdje jednostavnu spravicu za mjerenje kompresije, izvadi po jednu svjecicu i svaki cilindar izmjeri kako bi ti neko dok ti drzis spravu utisnutu u rupu svjecice, verglanjem okrenuo motor nekoliko krugova da tebi sat ocita kompresiju.
Loshi dihtunzi ventila = probacuje ulje pored ventila i spaljuje uz normalan rad motora, vise gasa = vise dimi. vrlo losi? zna da dimi i na leru (trosi ulje) /moras razmontirati glavu motora da bi zamjenio
Dizne ubrzgavanja goriva u motor = vrlo mala sansa da u benzinca dizne odu na taj nacin da propustaju previse goriva u motor, ali takoder se moze desiti. dok je veca sansa da zastopaju i pocnu davati premalo goriva. benzinfilter bar jednom u 2 godine zamjenite. /pokvarane dizne se neisplate popravljati, baci, kupi nove sve. ili plati da ti neko testira koja je losa i samo zamjeni tu jednu. al jeftinije sve zamjeniti odma i neganjati se po radionama i cekati testove.
Starije auto sa karburatorom = igla u karboratoru sto propusta benzin kroz karburator je izlizana i prolazi previse goriva u motor koje motor nestigne izgoriti. Ili karburator nije dovoljno dobro nastelovan kako salje previse gorivna u motor. /prekontrolisi iglu i dosteluj karburator.
Nemam nista od toga sto cu aditiv ubacit,auto jos nije na prodaju a i da jeste ne pada mi na pamet da podvalim nekom,znam kakav je osjecaj tako da ne daj Boze nikom..raymo je napisao(la):Lose gorivo slabo probaj ubaciti onih aditiva za dizel znam da ne pomaze puno ali moze pomoci da malo podmaze ili bar dok ga prodas..SpidiBrate je napisao(la):raymo je napisao(la):Mozda ti je do goriva
Kako mislis?
http://liqui-moly.ba/proizvodi/aditivi/aditivi-za-diesel probaj ove imas ovaj DIZEL STOP SMOKE a pokazali su se bolji od drugih tj ovih sa pumpi.