mali refresh i nešto o žaruljama/sijalicama kako got kome paše...H4
Od kad imam auto..promijenio sve i svašta..al ugl. koristim uvijek najjače žarulje koje su na tržištu.Ove koje su došle snjim su uvijek kao u zlatnoj rezervi.(žuti fenjeri)
Pod ovim najjače mislim da dobro vidim..a ne da budem viđen. Makar sam neko vrijeme imao one "kao xenon look" pa čim je kiša pala sam mislio da su crkle..jer se u stvarnosti lošije vidi s njima nego sa najobičnijim.
Čim je izašao na tržište uzeo sam phiplips etreme (+80) Odlična žarulja sa odličnim snopom vrlo jarkog bijelog osvjetljenja. Mana..kratak vijek trajanja..kao i sve te extremne "malo" jače žarulje..imao dva seta..trajnost od 8mj do 14mjeseci (cca 27eura pakung)
Onda uzeo philips extreme vision(+90)..kao nasljednik extreme powera sa poboljšanom trajnošću. Čak sam ih "pohvalio" na njihovoj matičnoj stranici od Philipsa..da ne prodaju **** pod bubrege. Jer su riknule nakon cca 10mjeseci (ajde nije 8mj..kao bolje je)
Što se tiče samih žarulja..imaju bolji/širji snop od extrema powera u oborenim svijetlima..dok u dugima su tu negdje..čak možda i mrvu lošije.
mala komparacija :
extreme power Philips
extreme vision Philips
sve je to tu negdje za oko..a onda sam uzeo Bosch +90 (slučajno ubo za 16 eura)
Bosch +90 (najbolja žarulja za 2012 godinu) po snazi i trajnosti
Bilo ih je teško nabaviti u H4 varijanti..ali uglavnom. Rasipanje kod oborenih je odlično. Jarko bijela svijetla..dosad kao najbiliža oem xenonu. Duga isto odlična.Makar u glavi imam..philips extreme power ali lagana plavičasta crta i ledeno bijela boja mi je odlična.. Trajnost..eto trajale mi 20mjeseci (jedna je u rezervi)
Nemam slike ispred garaže..al evo..vidi se bit.
na pozicijama je philipsova blue vision xenon efect..naprijed i na regama.
Ovo piše na njihovim stranicama i u potpunosti podržavam taj text.
"The new Plus 90 bulbs provide a considerably higher light output combined with white light, produced by a specially designed light bulb, which is filled with xenon gas, has an optimized filament design and partial blue coating. The H4 and H7 types are also fitted with a silver cap, thereby producing a particularly elegant look, especially in clear-glass headlights. The Silver cap and blue coating also ensure that the headlight reflector shimmers blue when the lights are not turned on.
a bulb with
warm white light has a color temperature
of approx. 2,700 Kelvin, a gas-discharge
bulb with light similar to daylight approx.
4000 Kelvin
a evo i zašto...
sad interesantne razlike u veličini tj debljini bosch +90 i philips extreme vision
13,8mm vs 16 mm od boscha
moram post na dva puta jer ne stanu sve slike