I kad ga budes prodavao, registrovao, ili npr.prelazio granicu pa ti pregledali brojeve sasije i motora, i konstatuju da je prekucavan...ode ti u zatvor! Koliko mi je poznato, to se klasifikuje kao krivicno djelo. Svakako i to ti niko nece uraditi bez 70 KM pa to racunaj...Ukucaj broj svog starog motora na novi motor.
i postavljam temu iz razloga da sve bude legalno. Nisam dzabe dao tolike pare, da bih se zezao sa takvim stvarima.I kad ga budes prodavao, registrovao, ili npr.prelazio granicu pa ti pregledali brojeve sasije i motora, i konstatuju da je prekucavan...ode ti u zatvor! Koliko mi je poznato, to se klasifikuje kao krivicno djelo. Svakako i to ti niko nece uraditi bez 70 KM pa to racunaj...
Govorim ti jer sam bio jednom zrtva takve rabote, i na kraju je to auto zavrsilo na otpadu a ja strahovao pri svakoj kontroli.
Ljudi ne mislite da je vase ili necije misljenjenje osnov za nesto...sem ZAKONA I PROPISA sve ostalo okacite macku o rep...da skratim, ako ti je u saobracnoj jedan a na motoru drugi serijski broj, ti si u prekrsaju i to ozbiljnom, i tu nema spora to je po zakonu, sta god ti ovde pricali. Ti mozes voziti i reg.auto a da ti gleda neko kroz prste na tehnickom ali ti si na putu u ozbiljnom prekrsaju.Po zakonu bi trebao atest raditi, ali ako je motor isti, ne ubacujes jaci/slabiji i na tehnickom ce ti progledati kroz prste ako su iole normalni. U hercegovini koliko znam ne upisuju vise broj motora u saobracajnu jer se racuna kao potrosni materijal, i sto je normalno.
Recimo prije godinu-dvije imao sam slucaj, prodavao auto, ford scorpio 2.9 cosworth, i covjek htio otici na tehnicki pregled i sve ok sa autom,
ali broj motora se nije mogao iscitati cijeli, od starosti i mjesta gdje ukucan broj (negdje nisko na bloku, pa je imao raznih uticaja, vremenski, kamenja bla bla) ali je covjek sa tehnickog rekao da to nije problem i pustio.
I na golfovima na tri mjesta ima br. šasije, a i znaju gdje se sve vari kad se prekucava...da ne pričamo ove glupane koji prepravljaju postojeće brojeve ili ukucavaju nekim polovnim alatkama....samo je pitanje da li ćeš i sekundu biti sumnjiv da te kontrolišu. Kockati se godinama radi manje od 200 maraka....vidi da se moze prekucati moze, da se moze voziti tako moze, kad te uhvate i sudski vjestace ma kako dobro uradio opet ce te naci jel nece to gledati necija baba
dosta golfova 2 je prekucano
skoro su rodjaku na hr granici gledali br motora na novom audiju