Jel atest na bilo koji motor da ubacis sa papirima 60km.Ja mislim da jeste potrebna jer iako je isti motor nije isti broj motora koji se unosi u saobracajnu. Ako se ne varam atest je 60tak KM
oko 175KM je atestJel atest na bilo koji motor da ubacis sa papirima 60km.
oko 175KM je atest[/QUOTE
Znaci umjesto 1.6d da ubacim gti-a sa papirima treba mi 175km za atest..i pitanje da li se moze ubaciti sa nekog stranca motor koji ima papire i atestovati ga ili samo moraju biti BiH papiri.
To izgleda da varira od kantona do kantona. Cuo sam da se Posavskom kantonu ne unosi broj u saobracajnuNe znam to o jacini ali ja davno prije 5-6 godina kad sam registrovao svoje vozilo debili nisu pravilno unjeli broj motora zaboravili napisati zadnja 3 broja pa sam morao raditi Atest tada je mozda bilo jeftinije. E sad jel se do tada sta izmjenilo ne znam ali znam logicno ako pise broj motora u sabracajnoj da moras uraditi atest da ti unesu novi i naravno da imas svu dokumentaciju od tog novog motora.
Govore da se mora uraditi atest, iz jednog osiguranja su mi rekli da se raspitam za druge kantone, nije kod svih zakon isti.Ma kad produzivas registraciju oni toliko i ne zagledaju oko broja motora, jedino kad ga kupujes i prvi put registriras onda provjeravaju malo detaljnije...
Otidji na registraciju i pravi se ne upucen ako ti sta vele onda
Da cujem jos koje misljenje i to ce biti to. Zanima me da li toliko neophodno uraditi atest, da ne placam ako nema potrebePa uradi nije to trosak od svaki dan a nedaj boze da te uhvate eto ti problema.
Ako to ne uradis, vozis nelegalno auto, ako to tebi samom nije dovoljan podsticaj, sta ti vredi tudje misljenje.Da cujem jos koje misljenje i to ce biti to. Zanima me da li toliko neophodno uraditi atest, da ne placam ako nema potrebe