Član
Vozda... radi se o mom audi 2.0 TD, 5 zyl... neki dan sam na forumu pisao o mom problemu na jutarnjem paljenju... promijenio sam sve grijace i sad pali puno bolje... kad sam nosio Bosch pumpu na servis u Mostar, nije mi podesio odmah ugao paljenja (objasnio mi je zasto) i sad kad sam sve sredio ostane mi samo da podesim ugao paljenja... mene zanima sljedece: kad upalim auto ujutro ili kad je hladan dok se ne zagrije na momente se osjeti kao neko "stekanje", i kad je vruc ali manje.. ono nema konstantan rad... sve sam mu zamijenuo novim sto se da zamijenuti na motoru, nije ovo novi TDI motor pun elektronike da boli glava, nego sasvim jednostavan motor :icon_rolleyes:
Pitanje: da li ugao paljenja koji je podesen prije ili kasnije moze toliko uticati na sam rad motora u leru i u voznji na njegovu snagu... mada znam neke stvari oko ovoga ali volio bi da mi neko objasni: sta znaci ugao paljenja i koliko je on bitan na sam rad motora kod dizel motora :icon_question:
Pitanje: da li ugao paljenja koji je podesen prije ili kasnije moze toliko uticati na sam rad motora u leru i u voznji na njegovu snagu... mada znam neke stvari oko ovoga ali volio bi da mi neko objasni: sta znaci ugao paljenja i koliko je on bitan na sam rad motora kod dizel motora :icon_question: