[/quote]
prvo: bogam, nemam nikakve veze snjima... imam svoje preduzeće a za njih me zaboli k*...
drugo: pa nek misle na sebe, ekonomisti progovoraju slobodno tržište i nevidljivu ruku tržišta, kao lafine oni rade za sebe ali time doprinose i drugima... (on zarađuje, ali i zapošljava, zato se ne prosipaj, da si i ti na njegovom mjestu pitao bi te dal bi ti 99% svoje teško zarađene love, davao državi ili nekome trećem... bi k*... haaa ?, pa eto ti mislis na druge ajd podjeli raji sa foruma svoju platu... pa misli na druge.. ? ako me možeš skontat šta hoću reć s ovim...)
treće: veže se za ovo drugo, šta ti bolan misliš kako će oni raditi ako dozvole uvoz starijih vozila? šta ti misliš kako će to izgledati? s jedne strane povećat će im se servis jer treba i ta auta opremat, ali s druge, važnije strane, opast će im prodaja....
globalno: ja sam student Ekonomskog fakulteta, i posmatram sve ove stvari s ekonomskog i pravno političkog gledišta, to što si ti na njih nabrijan ti ostavi za sebe, ali ja i dalje smatram da nije pogodno za državu, da obore jednu takvu kompaniju, ako ćemo tako ajmo odma i BHTelecom, Eronet, Elektroprivredu, i ostale gigante po obarat, pa neka nam dođu stranci i oni provode silu, a mi tupani ništa neznamo !!?!?
[/quote]
eh drug malo si se zaj*o sa svojim stavom..
pazi sad ovo..
asa prodaje auta koja se bez problema mogu uvesti iz inostranstva, jel tako?
ljudi koji kupuju u asi naravno imaju keš i oni mogu kupiti auto gdje hoće..
ali mi obični smrtnici koji nemamo pare, kupujemo auta stara preko 20 godina (npr.: golfovi 1,2,3, kadeti itd...) jer nemamo kamaru od 20-tak hiljada km..
u bih ima puno starih auta, koja bi se trebala uništiti i koja samo kruže od jednih do drugih vlasnika i krpe se na razne načine (čovjek iz mog mjesta je poklopcima od peći i lepenjkom krpio pod..)
ali kad bi se uvozila makar malo novija auta, ljudi bi svoja auta bacali na otpad (kao u razvijenijim zemljama) i nebi kupovali auta bosance koja su truhlež, nego bi uvozili bolja..
a ovi budžovani bi najvjerovatnije kupovali u asi i slicnim kućama,
tako da ne zavisi baš puno od nas siromaha ekonomija ove nase jadne BiH i profit asa lopova..
da potpuno zabrane uvoz nama običnim smrtnicima(pod uslovom da samo auto kuce mogu uvozit) ja nebi kupio auto iz salona nego bi uzeo nesto staro i krpio bi ga dokle mogu..