Antifriz

Antifriz

Zna li neko koliko stoji rashladne tecnosti u peugeot 205 1.1,ipustio sam vodu i namjeravam da uspem novi antifriz i moze li se antifriz mjesati sa cistom vodom neko kaze da je bolje,a neko kaze nikako iskljucivo sa destilovanom

Član
Logicno da je bolje da bude destilovana ili da sam prokljucas kuci. Nemas kamenca i nece nadrljati ni termostat niti bilo sta drugo. Sto se tice tekucine oko 4 litre...naspes i upalis pa gledas kad povuce vodu dospes i to je to. Nemas sta da pogrijesis

Član
Logicno da je bolje da bude destilovana ili da sam prokljucas kuci. Nemas kamenca i nece nadrljati ni termostat niti bilo sta drugo. Sto se tice tekucine oko 4 litre...naspes i upalis pa gledas kad povuce vodu dospes i to je to. Nemas sta da pogrijesis
Sto se uvjek pametan pravis kad ne znas ? Sta ce povuc nije golf 2.

Najbolje ti je uzet 2l antifriza i 3l destilovane vode to dvoje pomjesas i dobijes omjer 2/3 i oko -24 ako ides 1/1 imas -36. Ako si vodu ispustio otvoris bocu i sipas dok ne dodje na pola onda otvoris ozraku pogledaj na crijevu koje ide na unutarnji mali hladnjak i kad tu ispustis zrak vidis koliko se smanjila tecnost u boci po potrebi jos malo naspes ako treba, poslije toga kod termostata imas mesingani (zlatne boje saraf) njega odvrnes do pole sve dok ne pocme curiti. Poslije toga upalis auto a ostavis cep otvoren kad otvori termostat tj auto dodje na radnu temperaturu (to mozes provjerit dodirom hladnjaka ili cekat dok se ventilator ne upali) dospes jos ako treba i to je to.

Znaci veoma ti je bitno ozracit auto jer su ti motori osjetljivi na pregrijavanje glava se odma iskrivi.

Član
Ima takvih pametnih ko ti koji daju savjete tek nakon sto neko kaze! Pa nike gluo da ne zna omjere pisu na svakoj boci!
Da nemas pezo ne bi ni ti znao! Tako da sjedi i cuti! Mozak ti je nivo 5 godina dzaba od glave ko bubanj!

Član
Ima takvih pametnih ko ti koji daju savjete tek nakon sto neko kaze! Pa nike gluo da ne zna omjere pisu na svakoj boci!
Da nemas pezo ne bi ni ti znao! Tako da sjedi i cuti! Mozak ti je nivo 5 godina dzaba od glave ko bubanj!
Cast mi je da imam takve kolege kao ti na forumu koji znaju da destilovana voda nema kamenca a kad se prokuha obicna da moze biti destilovana. Izgleda da si piak dogurao do 5 osnovne skole za 6 je vec upitno.

Sto se tice auta tvoja izjava " .naspes i upalis pa gledas kad povuce vodu dospes i to je to. Nemas sta da pogrijesis"
Totalno pogresna gore objasnjeno, da i meni ne treba boca da bi znao koji je omjer antifriza i sastav pojedinih antifriza i oznake.