Sambo je napisao(la):Ako tvrdite da netreba urezivati klipove neka vam bude ali sam 99% siguran da mora jer na 8 ventila glavi ventili su ravno sa klipovima ali u 16v glavi 8 ih je ukoso i ivica moze udariti u klip ali eto kako kazete, volio bih vidjeti ovaj projekat ostvaren
Sambo je napisao(la):Ako tvrdite da netreba urezivati klipove neka vam bude ali sam 99% siguran da mora jer na 8 ventila glavi ventili su ravno sa klipovima ali u 16v glavi 8 ih je ukoso i ivica moze udariti u klip ali eto kako kazete, volio bih vidjeti ovaj projekat ostvaren
esso_sa je napisao(la):Moze i ABF blok sa 2E klipovima i klipnjacama.
Cisto da napomenem
esso_sa je napisao(la):G60 elektronika moze sasvim solidno raditi posao ako je sve pravilno pokopcano i ako su svi senzori ispravni i na broju.
Ogranicenje ti je 1 bar boosta posto G60 elektronika, zbog fabrickog 200 Kpa MAP senzora, ne moze citati vise.
Tacno! S tim da se onda mora rekalibrisati ecu da radi sa drugim map senzorom pa onda ide mapiranjedzenan90 je napisao(la):esso_sa je napisao(la):G60 elektronika moze sasvim solidno raditi posao ako je sve pravilno pokopcano i ako su svi senzori ispravni i na broju.
Ogranicenje ti je 1 bar boosta posto G60 elektronika, zbog fabrickog 200 Kpa MAP senzora, ne moze citati vise.
a mjenjanjem fabrickog map senozra moze se tu sto sta uradi jer provjereno znam da je repo vozio na 400KS na G60 elektronici :icon_smile::icon_smile:
esso_sa je napisao(la):Tacno! S tim da se onda mora rekalibrisati ecu da radi sa drugim map senzorom pa onda ide mapiranjedzenan90 je napisao(la):esso_sa je napisao(la):G60 elektronika moze sasvim solidno raditi posao ako je sve pravilno pokopcano i ako su svi senzori ispravni i na broju.
a mjenjanjem fabrickog map senozra moze se tu sto sta uradi jer provjereno znam da je repo vozio na 400KS na G60 elektronici :icon_smile::icon_smile: