CoL3 je napisao(la):inace iz 3-ce u 4-tu saltam vec na 40-50km/h,ovako ga znam scepiti do 100 pa se malo pribojim da mi klip ne iskoci
ZELA GTI je napisao(la):Ti stvarno nemaš pojma a? Već si jednom izgubio opkladu samnom, evo ponovo ćeš
Kada će se auto prije zagrijati? Kada ga držiš u leru ili voziš? Kada je bolje podmazivanje?
Izvoli pa se malo poduči. Očito ti treba
http://auto-knez.hr/opel/korisne-informacije/istine-ili-zablude
MTR je napisao(la):CoL3 je napisao(la):inace iz 3-ce u 4-tu saltam vec na 40-50km/h,ovako ga znam scepiti do 100 pa se malo pribojim da mi klip ne iskoci
cole , mala ti je brzina vrtnje motora da ga tada saltas u vecu brzinu , opterecuju se zubcanici u mjenjacu i lamela
MTR je napisao(la):CoL3 je napisao(la):inace iz 3-ce u 4-tu saltam vec na 40-50km/h,ovako ga znam scepiti do 100 pa se malo pribojim da mi klip ne iskoci
cole , mala ti je brzina vrtnje motora da ga tada saltas u vecu brzinu , opterecuju se zubcanici u mjenjacu i lamela
Sajo_Golf GT je napisao(la):ZELA GTI je napisao(la):Ti stvarno nemaš pojma a? Već si jednom izgubio opkladu samnom, evo ponovo ćeš
Kada će se auto prije zagrijati? Kada ga držiš u leru ili voziš? Kada je bolje podmazivanje?
ZELA GENIJE :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
MTR - "BOG" za automehaniku i elektroniku :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
MTR je napisao(la):Sajo_Golf GT je napisao(la):ZELA GTI je napisao(la):Ti stvarno nemaš pojma a? Već si jednom izgubio opkladu samnom, evo ponovo ćeš
ZELA GENIJE :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
MTR - "BOG" za automehaniku i elektroniku :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
momcino sta je smjesno ??
ZELA GTI je napisao(la):menjic: Opet ti trebam ponavljati šta sam napisao? Nisi u pravu i radiš krivu stvar. Ne možeš tako bukvalno donositi zaključke. Normalno da vožnja hladnog motora šteti, no zagrijavanje motora u leru šteti više. Još bezveze trošiš gorivo. Razumiješ? Nisi problem ti, radi šta god želiš sa svojim autom. Gurni ga u potok što se mene tiče. No nemoj ulaziti u raspravu i navoditi druge ljude da rade tvoju grešku.
Nemam ništa protiv tebe. Već si jednom ulazio u raspravu samnom. Nisi bio u pravu kao ni u ovoj, no bile su potrebne 2 stranice teme da priznaš grešku. Tvrdoglav si bez valjanih argumenata. To ne volim
Sajo Golf GT: Imaš neki retardirani smisao za humor. Nemoj više
menjic je napisao(la):Slazem se da treba zagrijati motor pa voziti, ja recimo nikad nisam krenuo dok nije usao u radnu temperaturu. Jasno mi je i to da nakon forsiranja treba da odradi u leru da bi se ohladio, mada ja vise volim da vozim na manjim obrtajima dok se ne ohladi jer mislim da tako ima veci protok zraka ipak.
Ali sta mi nije jasno, ne znam dal na svakom autu ali na mnogo sam vidio da ventilator na hladnjaku stoji sa strane motora i duva od motora kroz hladnjak pa napolje.
Ako idemo 50 na sat taj ventilator nema sanse da nadjaca zrak koji dolazi sa prednje strane i non stop duva tacno u susret njemu.
Zar ne bi bilo bolje da ventilator duva sa prednje strane prema unutra ?
A cesto je i bas tu pored izduvna grana tako da iz vec vruceg motornog prostora taj ventilator duva kroz hladnjak ?
MTR je napisao(la):@Dulox , vjerovao ili ne postoji nesto sto se zove moment
DuloX_ je napisao(la):MTR je napisao(la):@Dulox , vjerovao ili ne postoji nesto sto se zove moment
a kad je moment najveci?