mate123 je napisao(la):zato jel ladni zrak dolazi unjega
logicno vise gladnog zraka vise snageMrva je napisao(la):jedno je "kad je auto hladno" a drugo je "kad je napolju hladno"
ova druga opcije je normalna i tako i treba da bude.. jer kad je manja temperatura zraka onda ima vise molekula hladnog zraka, a sto je vise molekula hladnog zraka to je bolja eksplozija u motoru. A sto je bolja eksplozija, vise snage imas
AnDel je napisao(la):mislis navece uglavnom vuce bolje...sto je istina ...
sad nisam nesto strucan da bi znao zasto, pretpostavljam da je zbog hladnijeg zraka navece tj. boljeg hladjenja motora
mate123 je napisao(la):logicno vise gladnog zraka vise snageMrva je napisao(la):jedno je "kad je auto hladno" a drugo je "kad je napolju hladno"
ova druga opcije je normalna i tako i treba da bude.. jer kad je manja temperatura zraka onda ima vise molekula hladnog zraka, a sto je vise molekula hladnog zraka to je bolja eksplozija u motoru. A sto je bolja eksplozija, vise snage imas
Mrva je napisao(la):jedno je "kad je auto hladno" a drugo je "kad je napolju hladno"
a to se sporazumjeva tako je kod svakog evo npr kod mene trica 1.9 td kad je naladno stisnes ide za tuplo a nema inetrkuler...... zato jer je ladan zrak direk kupiMrva je napisao(la):mate123 je napisao(la):logicno vise gladnog zraka vise snageMrva je napisao(la):jedno je "kad je auto hladno" a drugo je "kad je napolju hladno"
Znam, al on to nije pitao.. njegovo pitanje glasi "auto kad je hldan puno bolje vuce"
_vwfan_ je napisao(la):Mrva je napisao(la):jedno je "kad je auto hladno" a drugo je "kad je napolju hladno"
najbolje kad je kombinacija i hladan motor i napolju hladno
_vwfan_ je napisao(la):Mrva je napisao(la):jedno je "kad je auto hladno" a drugo je "kad je napolju hladno"
najbolje kad je kombinacija i hladan motor i napolju hladno
_vwfan_ je napisao(la):AnDel je napisao(la):mislis navece uglavnom vuce bolje...sto je istina ...
sad nisam nesto strucan da bi znao zasto, pretpostavljam da je zbog hladnijeg zraka navece tj. boljeg hladjenja motora
Ne znam je li to kod samo kod ovih starih auta, ali moj se mijenja s promjenom vremena, kao sto rece navece ide samo tako uzitak vozit, kad kisa pada isto nema ono kad npr. idem 100 da bruji sve glatko, po danu mi nekako sve smeta :lol: