Ako ti se ne zakljucava bravica na volanu, provjeri ABS pumpu, isto tako treba da prespojiš dvije žice na ELV (bravici volana). Prvo provjeri verziju ABS pumpe ako je ispod 23 nece ti pomoci ovo prespajanje zica i jedina opcija koju imas je ili da vratis stari getvej 3C0 ili da promijenis ABS pumpu sa reviziojom 23 i vise (moj savjet 25).
Za volan su ti potrebni i dzekovi (2 dzeka). 1 za modul volana a drugi za airbag. Nisu isti konektori na B6 i B7, imaš šemu po kojoj se pinovi preslože! Ja sam kod sebe napravio i radi bez problema! Ako te bude interesovalo javi se da ti pošaljem šemu kako ide! Nije jeftino odma da znaš i gledaj koji modul od Passata 7 ćeš da uzmeš.
Što se tiče footwell osvjetljenja sve ide na jednu masu i jedno napajanje.
Da bi vratio coming leaving home na sat, moras ili da flešuješ sat na 3C8 verziju ili da napraviš konverziju sa CECM na BCM.
Što se tiče analognog sata jednostavno je imaš 3 pina (imam šemu ako budeš htio). Ako si već ubacio getvej od passata 7, spoji se na pin 2 na getvej sat i onda preko komandi na volanu mozeš da ga šteluješ.
Ja sam na svom autu, bruku stvari uradio, imam dosta šema pa ako si zainteresovan mogu ti pomoći.
Grijanje sjedišta, preklopivi retrovizori od sedmice, komplet interijer od sedmice, klimatronik, volan sa komandama, tapacirunzi, parking ops senzori, bi xenon, bruku stvari. Tako ako ti treba pomoć, javi se.
Trenutno ubacujem side assist od Passata 7
u passata 6 ...