Super Moderator
I kako da znam ? , tdi , crveno i , ima li to kakve veze
pa i ima i nema
66kW i 81kW u cetvorci su bospumpa
pumpa dizna su 74, 85, 96 i 110kW
I kako da znam ? , tdi , crveno i , ima li to kakve veze
Oni koji se ne kvareI znaci po tom kod mene ne PD motor 74 kw ? , koji su bolji motori
Hvala na info.U golfa 3 66kw je fixni zamajac i fixna turbina.
U golfa 3 81 kw je plivajuci zamajac i varijabilna turbina.
A u golfa 4 66 kw gotov svakog sto znam plivajuci zamajac.
Svi u golf 4 tdi koje ja znam imaju varijabilnu turbinu , a ja koliko sam shvatio dje god je varijabila tu je i plivajuci (zbog obrtnog momenta)
SDI mk 4 ima fixni zamajac
i na kraju :
zamajac je isti od:
Mk3 81kw
Mk4 66kw - 81kw - 74kw.
Da vas ne buni vise..
Moze, nadjes polovan zamajac i kupis set kvacila od golfa 3 i gas.Hvala na info.
I jos mi reci moze li taj set kvacila sa fiksnim zamajcem sa golfa 3 66kw na golfa 4 66kw da se ugradi?
Niposto to ne radi , trazit ces mjenjac ubrzo !Hvala na info.
I jos mi reci moze li taj set kvacila sa fiksnim zamajcem sa golfa 3 66kw na golfa 4 66kw da se ugradi?
E moj druze, ocekivao sam da ces ovo mnogo ranije napisati.
Aj' ti opet do Gradiske doleti u aprilu da izlijecimo probleme tocenim pivom.A eto, sve kontam bice bolje..al' nece, Bgm, od sad sam ovdje da se malo opustim. Ovi komentari sto su me sekirali sad ce da me nasmiju
A eto, sve kontam bice bolje..al' nece, Bgm, od sad sam ovdje da se malo opustim. Ovi komentari sto su me sekirali sad ce da me nasmiju
Moram pozuriti dok jos imaju na stanju , pokupovat to sveZasto su u nipexu ovakve cijene,znam da je original ali bas.
cijene dijelova za koje se interesujete, za vozilo navedenog broja šasije, su sljedeće:
1.lamela (u zamjenu za staru) 246,90 KM
2.korpa (u zamjenu za staru) 244,70 KM
3.druk ležaj 90,60 KM
4.zamajac 1447,90 KM
150-160 xxx . Moze i malo duze ali i mnooogo krace da traje.koliko otprilike traje to sve,mislim koliko km se moze voziti do ponovne promjene