Westfalia Club Jocker (VW T5)

Westfalia Club Jocker (VW T5)

Član
1.jpg


Pred vama je zadnji uradak Westfalie zvani Club Jocker, specijalizirane kuće za proizvodnju kamperskih vozila. Ovaj put kao baza poslužio je VW Transporter T5 sa dužim međuosovinskim rastojanjem. Dužina cijelog vozila je 5.290mm, širina 2.280mm a visina 2.800mm što predstavlja zaista veliki prostor za smještaj ako uzmemo u obzir da se radi o vozilu na bazi VW T-petice.

3.jpg


U njemu se nalazi sve što imate npr. kod kuće. Od tuš kabine i WC-a, pa do kuhinje, duple spavaće sobe, bojlera sa toplu vodu, frižider zapremine 50l i još dosta toga. Treba obratiti pažnju kako je iskorišten prostor unutar Westfalie koji je namjenjen za smještaj sitnica i drugih stvari.

Početna cijena jednog ovakvog kampera je 52.900 EUR. Dolazi u kombinaciji sa "osnovnim" 2,0 litarskim dizel motorom snage 85KS i ručnim mjenjačem sa pet stepeni prenosa. Za jače motore (preporuka) i ostale dodatke potrebno je posebno doplatiti. Mišljenja smo da je ovdje obavezno morao biti turbo-dizel motor snage minimum 170KS (postoji u ponudi VW-a) jer je masa samog vozila dosta veća nego fabrički primjerak! Postoje i oni kojima je i ovo dovoljno, samo nek' se kotrlja.

Izvor i više fotografija, klik na link:
http://turbo-portal.com/index.php/automobili/automobili/noviteti/548-westfalia-vw-transporter
 
50 000 nije velika cijena za osnovnu opremu jednog ovakvog auta,ali nas je problem sto ga nismo u stanju sebi priustiti :icon_sad:
 
Top