VW vs HONDA

VW vs HONDA

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Bravo 16v je napisao(la):
darko13 je napisao(la):
bulex je napisao(la):
ovdje ce biti svakavih objasnjenja... i poziva na imaginarne crte :D:D

Ma neki fiat bi ih odero sigurno i gti-a i hondu :lol:
Jel mozda ovdje rijec o fiatu? Ne oderala bi ih golf 4 sa 66kw! Sorry za off,ali morao sam! :icon_exclaim:

To je samo bilo podsjećanje na prošlu temu i predviđanje da će u istom pravcu otići i ova,malo ironije ne moramo se odmah paliti :icon_rolleyes:

Početnik
ma nema se tu sta raspravljt puno Honda je Honda, ko se i malo razumije u auta zna sta je Honda a sta Golf ...:cool:

a golf ce samo bit golf i nista vise kakve god mu oznake stavljali:lol::lol::lol:

Civik je auto za klasu i ljepse i bolje od tog Golfica:icon_rolleyes:

Član
Uzimate u obzir samo jednu stvar, a to su performanse auta. Pošto jedni kažu jedno, drugi drugo, u to neću da ulazim. Ja bih istakao kvalitet jedne Honde u odnosu na VW.
Pogledajte samo ankete koje npr pokazuju pouzdanost i broj kvarova auta, Honda je uvijek u samom vrhu a VW nema ni na mapi. Meni bi recimo pri kupovini kvalitet bio presudan kad je riječ o autima sa sličnim karakteristikama.
Glas ko kuća za Hondu :cool:

Član
Ja opet zelim da kazem da je vw po tehnologiji otavio hondu daleko iza sebe u ovih 20 godina jer honda nikav pomak nije napravila auta su im sve teza i teza i udobnija a sportski duh polako nestaje npr ovaj novi civic ninasta ne lici nego jedno obicno gradsko auto . A vw pokriva sve kriteiume vozaca ako treba da bude miran gradski autic bice to , ako treba da bude žustri sportista bice to ako treba malo da trosi sto je slucaj kod ove nove tehnologije i to ce biti tako da mislim da honda daleko kaska iza vw-a. A necu da off-ujem ovde sa drugim markama samo cu reci kada su fiat,ford i opel bili auta samo je dovoljno izaci na ulicu i prebrojiti koja se auta voze vise i sve vam je jasno :icon_exclaim: .

Početnik
Darko_GT je napisao(la):
Ja opet zelim da kazem da je vw po tehnologiji otavio hondu daleko iza sebe u ovih 20 godina jer honda nikav pomak nije napravila auta su im sve teza i teza i udobnija a sportski duh polako nestaje npr ovaj novi civic ninasta ne lici nego jedno obicno gradsko auto . A vw pokriva sve kriteiume vozaca ako treba da bude miran gradski autic bice to , ako treba da bude žustri sportista bice to ako treba malo da trosi sto je slucaj kod ove nove tehnologije i to ce biti tako da mislim da honda daleko kaska iza vw-a. A necu da off-ujem ovde sa drugim markama samo cu reci kada su fiat,ford i opel bili auta samo je dovoljno izaci na ulicu i prebrojiti koja se auta voze vise i sve vam je jasno :icon_exclaim: .

ti prijatelju stvarno nemas pojma:icon_rolleyes:

nemoj se nac uvrijedjen ali s ovim postom si sve rekao:icon_rolleyes:

Član
Darko_GT-tvoja najveća greška je što te vodi srce, a ne zdrav razum.
OK vidimo i po znaku koji si postavio da si ljubitelj VW ali to ne znači da VW najbolji. Da je VW dobra i kvalitetna marka auta to se u potpunosti slažem, ali porediti sa jednom Hondom, bar u segmentu sportskih automobila je smiješno.
Da nabrojim neke sportske modele Honde: CRX, Integra, NSX, Prelude, S2000, Civic Type R.

Dakle sve čistokrvni sportaši, a tebi sad postavljam zadatak da nabrojiš sportska auta iz VW kad u postu gore kažeš
[/quote] A vw pokriva sve kriteiume vozaca ako treba da bude miran gradski autic bice to , ako treba da bude žustri sportista bice

Nemoj samo da bude golf 1 GTI, golf 2 GTI, golf 3 gti... :lol:

Član
2 fast
sirocco, corrado, w12 ( doduse koncept ali je za par minuta voznje 2002 oborio nekoliko svjetskih rekorda), pasat cc R, eto kada rece da ne uzimam golf GTI uzet cu GOLF vr6, golf r32, i za svaki drugi model Sportska izvedba sa R oznakom , pa ostale firme koje vw posjeduje porshe (sve sportisti), bugati isto itd. Kao sto rekoh VW pokriva sve zelje vozaca ( sport, udobnost, kvalitet, mala potrosnja, elegancija (ovo sve razlikuje od modela (GTI, TDI, R, SDI ... )))

Ali jedna stvar koju sam ja htjeo da kazem u svim svojim predhodnim postovima, kakav je honda napravila pomak za 20 godina ???

2FAST je napisao(la):
Darko_GT-tvoja najveća greška je što te vodi srce, a ne zdrav razum.
OK vidimo i po znaku koji si postavio da si ljubitelj VW ali to ne znači da VW najbolji. Da je VW dobra i kvalitetna marka auta to se u potpunosti slažem, ali porediti sa jednom Hondom, bar u segmentu sportskih automobila je smiješno.
Da nabrojim neke sportske modele Honde: CRX, Integra, NSX, Prelude, S2000, Civic Type R.

Dakle sve čistokrvni sportaši, a tebi sad postavljam zadatak da nabrojiš sportska auta iz VW kad u postu gore kažeš
A vw pokriva sve kriteiume vozaca ako treba da bude miran gradski autic bice to , ako treba da bude žustri sportista bice

Nemoj samo da bude golf 1 GTI, golf 2 GTI, golf 3 gti... :lol:
[/quote]

ima i golf 2 G60:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ovakve teme odma treba brisat odma a ne cekat da se neko posvadja i dzaba valja banovat 20 clanova, bolje obrisat temu manje posla

Član
Darko_GT je napisao(la):

Momak jesil ti ikako citao auto revije u ovih zadnjih par godina,ocigledno da nisi :icon_question: inace bi znao sta pricas:icon_rolleyes:

To sto u nas svi kupuju VW ne znaci da je boljui od drugih imo sam golfa 2 GTI i nemam nista protiv tih auta al uvijek bi radije kupio hondu nego nekog golfa il VW ne bitno koju,crx, civic, acord ...hondin dizel proglasen jos prije par godina za jedan od najboljih u svijetu ...:icon_smile:

Ovi golfovi su tolko isfurana auta, prodji sa golfom kroz grad a prodji sa hondom civic pa vidi sa kojim autom ces privuci paznju,al ajd nije sad to tema vec performanse a o tom neka ovi strucni raspravljaju ..

Član
Darko_GT je napisao(la):
2 fast
sirocco, corrado, w12 ( doduse koncept ali je za par minuta voznje 2002 oborio nekoliko svjetskih rekorda), pasat cc R, eto kada rece da ne uzimam golf GTI uzet cu GOLF vr6, golf r32, i za svaki drugi model Sportska izvedba sa R oznakom , pa ostale firme koje vw posjeduje porshe (sve sportisti), bugati isto itd. Kao sto rekoh VW pokriva sve zelje vozaca ( sport, udobnost, kvalitet, mala potrosnja, elegancija (ovo sve razlikuje od modela (GTI, TDI, R, SDI ... )))

Ali jedna stvar koju sam ja htjeo da kazem u svim svojim predhodnim postovima, kakav je honda napravila pomak za 20 godina ???
E ja mislim da je najbolje da i njemu stave VW znak! I nek se onda zove Golf 8,9,10 itd... :lol::lol::lol:

Član
Da i g60 to sam zaboravio :icon_smile:

Ma nema svadje to su klasicne rasprave nista novo zato i sluze forumi :icon_smile: Bar ja tako gledam na to .

adi187 je napisao(la):
Darko_GT je napisao(la):

Momak jesil ti ikako citao auto revije u ovih zadnjih par godina,ocigledno da nisi :icon_question: inace bi znao sta pricas:icon_rolleyes:

To sto u nas svi kupuju VW ne znaci da je boljui od drugih imo sam golfa 2 GTI i nemam nista protiv tih auta al uvijek bi radije kupio hondu nego nekog golfa il VW ne bitno koju,crx, civic, acord ...hondin dizel proglasen jos prije par godina za jedan od najboljih u svijetu ...:icon_smile:

Ovi golfovi su tolko isfurana auta, prodji sa golfom kroz grad a prodji sa hondom civic pa vidi sa kojim autom ces privuci paznju,al ajd nije sad to tema vec performanse a o tom neka ovi strucni raspravljaju ..

a kad u Golfu odvrnes Sinana ko ce se onda okrenut za Hondom:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Član
GreenDevil je napisao(la):
adi187 je napisao(la):
Darko_GT je napisao(la):

a kad u Golfu odvrnes Sinana ko ce se onda okrenut za Hondom:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

heheheh to se trazi . Svako ima svoje misljenje i svako vuce onoj marki auta koju sam voli i sva su auta dobra na svoj nacin ali vw je vw :lol:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.