VW Golf mk2 r.i.p.

VW Golf mk2 r.i.p.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

4 diode kad spojis serijski nece pregoriti 100% a rade na 12V, spojio sam ih hiljadu do sad tako :)
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

Sto se tice otpornika, mozes slobodno 560 ohm da stavis (na 20mA struje). Voltaza bijelih led je 3.1 V. Ako si povezao redno, onda je to prevelik otpornik. Ovo ti je za jednu diodu.
Kad si vec razvalio far, mogao si probati da ubacis 12 umjesto 6 fabrickih dioda, dobio bi zeljeni efekat, ali sumnjam da ces ikada ukloniti efekat isijavanja. Smatram da ti trebaju diode od 30 stepeni da ne rasipaju svjetlost oko prstena, a ne od 120. Druga varijanta je da zabusis dio prstena pa ubodes direkt diodu u njega.
Inace, ovo izgleda fenomenalno;), i to toliko fenomenalno da se razmisljam da razvalim ove moje farove i da napravim isto kao i ti, ali su me skupo dosli pa mi malo vuna.
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

Moze se napraviti bez otvaranja farova, samo je bolje otvoriti pa zaliti kuciste ponovo jer fabricki to nije bas najbolje uradjeno. A i izvadicu onaj limic sto ide preko sijalice, jer ksenoni imaju svoje limice, pa ce biti OK.... :)
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

Covjek iz TV servisa mi je zbavio bas ono sto sam trazio, rek'o je da nevjeruje da ce uspjeti pa sam se razjaukao po forumima... :cool:

Evo par slika sta sam napravio...



Legle su taman kako treba...




Pokusao sam malo docarati slikom kako svijetli uzivo, moze se raditi u garazi 'ladno...:D



cimg5866.jpg


Potrudio sam se odraditi to sto pedantnije, nijedna zica nije pretegnuta, sve povezano, svi spojevi zaliveni kalajem i sve ucvrsceno tecnom plastikom...

Javim se opet sa slikama oba fara, kad zavrsim drugi i smontiram... ;)
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

super, samo jedna sugestija tecno ljepilo se na vecim temperaturama opet topi tako da je to mac sa dvije ostrice. trebao si staviti termo buzir na spojeve el. instalacije pa onda ako hoces jos izolira.
sve u svemu pedantan posao.
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

Ipak je bolje ovako ...lepsi je krug, tj svetliji ;)

Samo mi reci Srdjane, molim te, jel to nesto lepljeno crno oko dioda ili je nesto drugo? ne vidim najjasnije na slikama.

Hvala unapred.
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

@edinko
Stavio sam termo buzir, samo nema slike, ovo je bilo za probu... necu da ih rastavljam opet za koji mjesec, mora bit' sve po PS-u. A sto se tice tecne plastike, posto su kod mene ksenoni, a i ima dva sloja plastike ( i par mm izmedju njih) izmedju kucista koja sam natopio i sijalice, mislim da nece biti problema... ostalo ce ici ljepilom za sajbe, provjereno je...

@Twister
To crno na trecoj i cetvrtoj slici je malo kuciste od standardnih sijalica, pa sam pocupao sve iz njega i taman dobio kuciste za diodicu (da se nogice ne dodiruju, a da ih ne izoliram)

Ako uspijem zbaviti neki bolji aparat, uslikacu, ovako nije ni blizu kako je uzivo... dosta je bjelja svjetlost i ne vide se diode kao ovdje, vec je gotovo savrsen krug... :)
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

premocno je ovo svegami,svaka cast,kad imas zivaca da se zajebavas s tim diodama;);)
 
Legend
RE: VW Golf mk2 GTI

extra si ovo odradio,ne sto sam kazes nego je pedantno i fino,svaka cast druze ;)
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

Hvala momci...trudim se.. :D
Zna poneka dioda kidat zivce, jednu sam samljeo :lol: lemim 6 puta jednu tacku i nikako...

Privodim kraju drugi far, a ostace mi jos dosta diodica pa cu se baciti na prekidace i podizace... :D jbg, kad je ovakvo vrijeme pa se ne da nista drugo raditi...
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

Koliko si drze platio ove diode i gdje, jer sad vidim da ove SMD koje ja imam nisu dobre.
 
Član
RE: VW Golf mk2 GTI

sva cast za odradjeni posao dobro ti imas zivce, samo tako nastavi i usput jel golf na prodaju i koja mu je cjena;););)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top