Član
ne znam sto raspravljas o potrosnji, SVAKI TROSI, da je razlika sad u 5 litara pa ajd........... i ta astra i golf ce da trose cenera po gradu kako god da okrenes, ne znam koja je god ali mislim da je EKO2 motor u golfa 1.6
djogi86 je napisao(la):Druze ovdje ce svako svoje hvaliti tako da neces naici na neko subjektivno misljenje.
Evo ti moje misljenje, trudicu se da budem subjektivam maximalno, pa dobro razmisli... ne vozim trenutno niti jedan od ova dva auta, ali nekad sam vozio, trenutno imam jedan u porodici, onu stariju astru F iz 92. godine.
Da trazis diesel varijantu, VW TDI bi ti bio mnogo bolji izbor jer ima stvarno dobar dizelas u poredjenu sa opelovim koji je tek nedavno dobio dostojan cdti 1.9 motor... prije toga, slaboo da je sta valjalo.
Sto se tice benzinaca mislim da od opela do nekih 1800 kubika, nema boljeg proizvodjaca, sa manjom potrosnjom i sa boljim performansama, jeftinocom odrzavanja i sve ostalo...
Najbolja varijanta 1.6 16V, pokazao se najizdrzljivijim.Alinije los ni onaj 1.416v od 90 konja, znatno manje trosi, a ne ide losije puno.
Po meni Astra definitivno bolji auto za isto para...
Sto se tice limarije, druze, ne kupujes auto staro 27 godina pa da to bude najbitnija cinjenica... od tih astri se lim na opelu znatno popravio tako da nemas razloga da bjezis od nje.
Da, jos jedna bitna cinjenica, opel kotira na mnogo vecem mjestu po kvalitetu od VW-a... ja ti iz svog iskustva, mogu reci za onu stariju astru, F, vozi mi je stari iskljucivo na selo, 92. godina... ja ne mogu da vjerujem kakav je to beton od auta... jednostavno trap nakon 5 godina voznje po najgorem makadamu, kamenju, blatu, je utegnutiji nego na mom fiatu koji nikad nije vidio makadama, nista ne kucka ni sekundu.... znaci nevjerovatno kvalitetan trap... mislim da smo u taj auto u zadnjih 5 godina ulozili cirka, 220KM..... zlo kako je dobar auto....