VTEC

VTEC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

EJ2

Član
Upravo mi jedan momak prica da je vozio GTI-ja (cao ljuboje), nije sad vazno koji momak :D i ja se sjetih Hondinog VTEC-a i koliko mi je to mocno, nebitno da li 1.6 motori sa 125 konja ili oni VTI sa 160 konja... osjecaj je tu negdje isti


Znaci, za sve vozace GTI-ja i ostalih koji da kazem "preziru" japance - CRKNITEEEEEEE :lol: (salim seee)

Ovdje se radi o Civicu 92-95. godiste, ne znam je li 125 ili 160 konja.. nije vazno, samo odvrnite malo zvuk i pazite kad dodje do 5000 rpm...

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hzW8ECb5xWk&hl=de&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hzW8ECb5xWk&hl=de&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

meni se od ovoga dize :D
 
Član
ne znam koju pricu sipas ali nije ovo normala, ovo je turpijano, pod broj jedan zvuk motora mi ne izgleda kao motor koji ide preko 9 000obrtaja kad ga prokuca sa skale, dalje onako serijala da puni kilometar sat nema teorije, ne bi bila do 220 gravirana nego barem 260...usto za ovako ubrzanje minimum je barem 240 konja i 850 kila tezine :lol:

zaboravih napomenut, kad je upali ler mu izmedju 1500 i 2000 obrtaja ko u formuli 1 :cool:
 

EJ2

Član
dobro tibore... trebao sam reci da uopste ne znam sta mu je pod haubom, ali da li imao 125 ili 350 konja - ne radi se o tome, nego cisto o VTEC-u ...ovdje se bas vidi kad ga opali :123:
 
aaaaah honda


meni se od ovog cupa kosa na glavi jer sam jos uvijek student koji nema nikakva primanja,jeb%bz&#&/$ čGgT&čv46t#"v
 
Član
EJ2 je napisao(la):
dobro tibore... trebao sam reci da uopste ne znam sta mu je pod haubom, ali da li imao 125 ili 350 konja - ne radi se o tome, nego cisto o VTEC-u ...ovdje se bas vidi kad ga opali :123:

pitanje je sta je ostalo od serijskog vtec-a...nemoj drug misliti sad da podjebajem mogucnosti hondinih motora, daleko od toga uvjerio sam se kako ide kod Sayida u CRX-u mada nije vtec, samo kazem...;)
 

EJ2

Član
Me ne mislim da podjebajes, jebga i ja sam lupnuo bezze nesto... u pravu si ti, ali u principu je TO vtec :cool:

...hocu i ja vtec... :icon_cry:
 
Član
pod haubom ovog je mozda samo blok motora ostao stock:lol:
ovo je nesto opako,a i ovi cajgeri mi ludi nekako,mogao je adekvatne ubacit,nesto mi cudno
al fkt je extra video:cool:
 
Član
bogzna kolko ovo ima konja al ide :icon_eek:


@Tibor,u moje honde je ler na 2000obrtaja i to fabrički :) a na 3000 počinje da divlja
nema vetec al ima neka sila što kičmu lomi :cool:
 
Član
tibor987 je napisao(la):
troza, jel ti to neko petljao po sajli gasa ? :icon_biggrin:

9 godina auto kod mene uvjek isto radi motor nikad nije diran nie se kvario
ler je 2000 mogu ga spustiti i na 1500 malo trznem gas,auto kičmu lomi kad starta :D ,bilo je ovdje još preludi ko kod mene sve tako rade i čudo je kako lete sa 100konja :cool:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top