Volkswagen do kraja godine postaje akcionar Suzukija

Volkswagen do kraja godine postaje akcionar Suzukija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
suzuki%20alto%2011.jpg

Podsećanja radi, još pre nekoliko meseci je nemački Manager Magazin pisao da je Volkswagen zainteresovan za kupovinu manjeg učešća u Suzukiju (mada su tada iz japanske kompanije nekoliko puta demantovali te glasine), a na Salonu automobila u Frankfurtu, koji inače traje do 27. septembra, te su vesti ponovo aktuelizovane.

Naime, po poslednjim informacijama iz Frankfurta, Volkswagen bi već do kraja ove godine mogao da kupi akcije Suzukija, odnosno, bar tako pišu nemački mediji koji se pozivaju na izvor iz Suzukija, pregovori su u naprednoj fazi, pa se načelni dogovor može očekivati do kraja godine.

Još ranije je inače VW-ov CEO Martin Winterkorn izjavio da bi Suzuki bio interesantan partner, imajući u vidu njegovo iskustvo u proizvodnji malih automobila.

Pomenuti nemački magazin je tada pisao da bi Volkswagen mogao ili da kupi 10% akcija Suzukija ili da uđe u zajedničku proizvodnju malih automobila za tržišta u razvoju.

U svakom slučaju, Suzuki bi ovim razvojem situacije dobio pristup različitim VW tehnologijama, dok bi Nemci s druge strane dobili podršku za još veće prisustvo na tržištu Indije i Jugoistočne Azije.
 
kad se oni japanci pocnu furat na VW,Cheng Li u Gofu 2 :lol:
ne znam jedino mogu reci,da svabo nije glup,ne vjerujem da ce ovdje biti u "-"
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top