Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
2d77cw2.jpg


Volkswagenov novi pick up model Amarok ("vuk" na jeziku kanadskih Inuita) je još septembra 2008. godine najavila studija "Pickup Concept", a sada je konačno i zvanično otkrivena njegova serijska verzija, koja će se u prodaji pojaviti početkom 2010. godine.

Prodaja inače prvo startuje na tržištima Južne Amerike (proizvodnja će se odvijati u Pacheco fabrici u Argentini), dok u Evropu stiže u drugoj polovini sledeće godine.

Amarok će u početku biti dostupan u Double Cab verziji sa četiri vrata (dužina vozila je skoro 5,25 metara, nosivost 1150 kg), ali u prvoj polovini 2011. stiže i varijanta Single Cab.

sg4p6w.jpg


Pogon je standardno na zadnjim točkovima (ali će u ponudi biti i opcioni 4Motion pogon na sva četiri točka), dok će paleta motora (bar na početku) obuhvatati dva 2.0 TDI turbo-dizel agregata.

zsk6dg.jpg


Slabiji razvija 122KS i 340 Nm obrtnog momenta pri 2000 o/min. (prosečna potrošnja po fabričkim podacima iznosi 7,6 litara na 100 km, emisija CO2 je 199 grama po km), a jači raspolaže sa 163KS i 400 Nm pri 1500 o/min. (potrošnja 7,8 litra na 100 km, emisija CO2 je 206 g/km). Zapremina rezervoara za gorivo je inače 80 litara.

ddlzmb.jpg


Kupcima će se Amarok nuditi u tri paketa opreme (Base, Trendline i Highline), ali cene za sada još nisu saopštene (mada se očekuje da će osnovni model u Nemačkoj imati cenu ispod 30.000 evra).
 
Član
mislim da će ameri poludit za ovim.. po nekim istraživanjima su i sad prezadovoljni sa VW, sad još kad im ponudi kolko tolko štedljivi velki pickup... sam da ubace ipak malo jači neki, V6 diesel bi mu nekako pasao :)
 
Član
mislim da ce VW daleko stici s ovim modelom,posebno kako su mnogi i naveli na US trzistu,,sve u svemu i ne izgleda lose,naprotiv svidja mi se,kao malo koji pick up
 
Član
olensoner je napisao(la):
Fino izgleda, ali nema ovdje konkurencije Hiluxu...

ovo i je njima direktna konkurencija, pogotovo kad se proširi ponuda motora, bar su ga najavljivali kao direktnu konkurenciju njima, iako... toyota pickup je toyota pickup :D dokazano pouzdan i već dugo prisutan, ovaj se tek treba dokazat ;) (btw amarok je službeno prateće vozilo za dakar, i to nešto govori )

SAR "koncept"

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3aLdj6NXU5U&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3aLdj6NXU5U&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
 

MTR

Član
nista bez sestaka dizela , a 4motion je slab za ovu kljusinu , ipak je terenac , al dobar je brate:cool:
 
Član
Sreca pa im je presao onaj alfin dizajner, inace bi otisli u helac...
Salim se, mnogo dobra makina, mogla bi i po ovim nasim plazama dobro proci.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top