FirellesMonster je napisao(la):
dule-p je napisao(la):
FirellesMonster je napisao(la):
mb73 je napisao(la):
moze biti normalno,zasto ne ako ne ide dalje u redu je pogotovo za zimske uslove a trebas malo pogledati temperaturu otvaranja termostata.
Termostat otvara na 87 C... on je ispravan.... vidi, njemu znaci u voznji temp je OK, ali cim stanem u leru temp skoci na cca 100 C i tu se negdje vrti 2-3 C gore-dole.... vidi, ja sam ugradio i prekidac u slucaju da mi termoprekidac negdje u voznji zataji ili ako je velika uzbrdica da mu "pomognem" da se brze hladi... ja mu mogu sam paliti ventilator ali bi volio znati zasto temp u leru izadje na 100 C a termoprekidac stavljen 87/92 C to je pitanje :icon_question:
Ne znam kako ali bi trebao da proveris pumpu za vodu, moguce je da ne kruzi voda pa ventilator samo ohladi onu vodu koja se nalazi u hladnjaku pa da zbog toga vrti samo par sekundi...
I proveri da li imas dovoljno tecnosti
to isto ima logike, ali sam promijenuo vodenu pumpu kad sam radio motor.. stavio novu :icon_rolleyes:
a da li moze biti problem, da je termostat recimo stalno zatvoren :icon_question:
msm da je ispravan, ali nije problem zamijenuti drugi da provjerim da li je do njega... moze li on praviti probleme kao sto je ovaj :icon_question:
Moze biti da ti cep ne valja na boci da ne druzi pritisak i ne moze voda da cirkulise kako treba, kad se ugrije motor onda vidi dali ima u crijevima pritiska, samo ih pipnione sto idu na hladnjak da vidis dali ima pritiska. Ako ima onda je ok (ne smije biti velik da budu tvrda). ako nema pritiska onda ne druzi vjerovatno cep pritisak i zato ne moze da cirkulise kako treba.
Sto se tice termostata da ti je stalno zatvoren auto bi ti prokuhao veoma brzo, a da je stalno otvoren onda na ovako ledenom vremenu nebi ga mogao zagrijati pogotovo kad bi upalio unutarnje grijanje... Termostat ne vjerujem da je mada mozes ga zamijenuti ali nema potrebe ako se ne pregrijava, ako je temperatura u voznji normalna.
To sto se za 5 sek ungasi ventilator, to je vjerovatno zato sto se termoprekidac za ventilator nalazi na hladnjaku i zato ga tako brzo ugasi, to je razlika u jedan stepen i na ovako ledenom vremenu je to dovoljno da spusti za taj stepen i da se ugasi i nakon recimo 5 minuta opet tako upali i ugasi vent, kod mene je tacno kod termorstata i ne gasi ga dok ne ohladi vodu, a ujedno i termostat otvori i odmah pocne cirkulisanje...