V.N. Bahreina

V.N. Bahreina

MTR

Član
nema ovoga , jesu malo losiji snimci ali vrijedi svake minute

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/elyxIhMW_No&hl=en_US&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/elyxIhMW_No&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

najbolji ikada , jbg ja ne pamtim al stari kaze da je bilo do jaja

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Q_PaRS3NON4&hl=en_US&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Q_PaRS3NON4&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
 

Ryu

Član
MTR je napisao(la):
i ovo s bodovima je katastrofa , dvije pobjede 50 , dva druga 36..... nema sile da stignes prvog koji ufati 4-5 pobjeda

to i jest normalno,a ne ko do sad...
jedne sezone Schumacher imo 7 pobjeda,montoya 2,Raikkonen ni jednu i ova 2 se bore sa Schumacherom za titulu prvaka u zadnjoj trci...
trebalo je stavit pobjeda 100 bodova,drugo mjesto 20...mozda bi se preticali i borili vise,a ne danas se stisli,sve nesto "na sigurno" treba ih natjerat da voze ko na igrici :D
 
Član
Virgin

Timo Glock: "Trka je išla dobro nakon što sam uspeo da preteknem Hekkija. Imali smo dobar duel i lep je osećaj trkati se ponovo. Ali onda sam izgubio treću brzinu i morao sam da je izbegavam. Zatim sam izgubio i petu i tada već nije bilo moguće nastaviti. Pokušali smo da popravimo problem ali na kraju nismo mogli da se vratimo u trku i popravimo kilometražu. Sve je to veoma razočaravajuće, ali sada moramo da se fokusiramo kako bi smo se vratili jači u Australiji. Zahvaljujem se celom timu ovde u Bahreinu i u bazi u Engleskoj. Puno smo se borili kako bi došli u ovu poziciju i jučerašnji rezultat sa kvalifikacija je pokazao šta možemo ako nastavimo sa radom."

Lucas di Grassi: "Odlično sam startovao i auto se dobro ponašao. Mislim da smo mogli da odvezemo dobru trku sa autom kakav smo imali, ali onda nakon samo par krugova morao sam da odustanem u krivini 9. Nema razloga da budem nezadovoljan. Vratićemo se u Melburnu sa nekim novim unapređenjima i rešenjima problema koje smo imali ovde. Ovo je tek prva trka od 19 i ima još puno vremena. Želeo bih da se zahvalim timu na odličnom poslu u proteklih nekoliko meseci. Uložen je veliki trud i nadam se boljem rezultatu u Australiji za dve nedelje."

Nick Wirth, tehnički direktor: "Lucas je morao da odustane zbog kvara na hidraulici koji se javljao i ranije tokom vikenda. Nakon nekoliko krugova Glockov auto je imao iznenadan porast temperature u menjaču što je dovelo do gubitka nekoliko brzina i na kraju je morao da odustane. Trenutno pokušavamo da razumemo zašto je temperatura menjača porasla. Napuštamo prvu trku razočarani što nismo uspeli da završimo trku sa bar jednim bolidom, ali bar nam se ni jedan problem koji smo imali tokom zime nije pojavio ovde. Što je najbitnije sada zanmo da je naša vera u CFD dizajn bolida bila opravdana pošto smo demonstrirali da smo napravili konkurentan auto. To je jedna pozitivna stvar sa ove trke. Na kraju čestitke Lotusu na završenoj prvoj trci sa oba automobila. To je fantastičan uspeh za novi tim i nadam seda ćemo uspeti da dovedemo Glocka i di Grassija do colja u Australiji."

Hispania Racing Team

Bruno Senna: "Bilo je olakšanje to što sam u trci proveo toliko krugova. Sve je išlo dobro. Osećao sam da sam imao malo podupravljanja. Imao sam dobro početno podešavanje bolida i moji inženjeri će imati još bolju polaznu tačku na sledećoj trci. Imao sam vibracije na zadnjem delu automobila krug pre odustajanja. Moramo da vidimo šta je bio problem. Ali veoma sam zadovoljan. Ekipa je uložila velike napore kako bi mogli da se trkamo."

Karun Chandhok: "Ovo je bio moj peti krug na ovoj stazi. Zakačio sam neravninu na novom delu staze pošto sam prethodno odvezao samo 4 brza kruga tokom vikenda. Želim da se zahvalim mehaničarima na uloženom trudu i celom timu na odličnom vikendu. Sada se već okrećemo trci u Melburnu."

Colin Kolles, direktor tima: "Zadovoljan sam kako je prošla trka. Chandhok je rano odustao ali ne zbog mehaniičkog kvara. Nije mogao da zna gde su neravnine pošto je odvezao jako malo krugova na ovoj stazi. Prikupili smo mnogo važnih podataka koji će nam pomoći da napredujemo na svim sledećim trkama. Glavni cilj danas je bio da počnemo trku sa oba bolida. Želeo bih svima da se zahvalim na uloženom trudu i prvi istorijski korak je napravljen."

Oba Sauberova vazača odustala zbog hidraulike

[BMW Sauber ] Šef tima Peter Sauber je veoma razočaran posle lošeg vikenda za ekipu zbog tehničkih problema.

Oba vozača tima, Pedro de la Rosa i Kamui Kobayashi morala su da odustanu od trke zbog problema sa hidraulikom. Kako su i u samom timu nagoveštavali, svi su se nadali mnogo boljem rezultatu u borbi za poene.

"Ovo je nešto sasvim drugo nego što sam očekivao od prve trke u odnosu na rezultate sa zimskih testiranja. Čak i naše pozicije na startu su bile veoma razočaravajuće", rekao je Sauber.

On se nada da će tim veoma brzo analizirati i rešiti problem, kao i da će na sledećoj trci sve biti mnogo bolje.

De la Rosa koji se na startu kvalifikovao kao 14-ti osetio je da njegov automobil ima snagu da se bori za poene u trci.

"Imao sam dobar start, ali sam na prvoj krivini morao da izadjem van staze kako bi izbegao sudar sa ostalim automobilima, izgubio malo tempa i sve do krivine 4 sam pao za nekoliko pozicija u plasmanu, ali kasnije sam morao da odustanem zbog problema."


Vettela izdao ipak motor a ne izduvni sistem


Red Bull je posle analize bolida utvrdio da je problem bio na motoru.

Nemac je izgubio pobedu na današnjoj trci zbog problema sa motorom, a ne zbog izduvnog sistema kako se prvobitno mislilo.
Detaljna analiza je utvrdila da je problem bio u elektronici motora izazvan kvarom na svećicama. Red Bull je saopštio da nema kvara na motoru i da će se ovaj motor i dalje koristiti za trke.
 
Član
MTR - Da vec nisam, sad bi ti dao + za ova dva klipa ... ovo je bila F1!

Ovo sad su zas*ali maximalno sa svim mogucim i nemogucim ogranicenjima ...
Danas dosadna trka, mada mislim da je ovo jos ispipavanje terena i da nece sve trke biti bas ovoliko dosadne ...

Po meni trebaju ukinuti bar pravilo o broju motora za sezonu, onda bi vozili zesce, a ne ovako kad jedan motor mora biti dovoljan cak za 3 trke ... :icon_mad:
 
Član
Toro Rosso

Jaime Alguersuari: "Pozitivno je to što sam uspeo da završim prvu trku u sezoni i to trku sa novim pravilom nedolivanja goriva. Tu postoji još prostora za poboljšanjem, posebno za mene, a takodje i za tim, jer treba da budemo u poziciji za osvajanje bodova negde izmedju 7. i 11. mesta na gridu. Moramo mnogo da radimo da bi to i postigli. Što se tiče moje psihičke pripremljenosti, u mnogo sam boljoj kondiciji nego prošle sezone, kada sam imao jako malo vremena za treniranje, pa su moje trke izgledale kao da taksiram po stazi. Ova staza nije bila najbolja za nas, pa sada moramo da analiziramo podatke i da vidimo kako ćemo to poboljšati. Jedno je sigurno, moraćemo bolje da se kvalifikujemo ubuduće."

Sebastian Buemi: "Nisam siguran šta mi se desilo na startu trke, ali sam odjednom imao problema sa volanom, tako da nisam dobro krenuo i svi su me pretekli. Posle toga, prvi krug je bio veoma konfuzan, te sam uspeo da povratim par mesta. Odlučili smo da ostanemo na strategiji jednog pit stopa, i jedno kratko vreme sam vozio jako dobro, uspeo sam da preteknem De la Rosu, ali oni vozači koji su prešli na nove gume pre mene bili su brži i zato su me i preticali. Dok sam otišao u pit, izgubio sam dosta mesta. Posle promene guma, zaglavio sam iza Jaimea i nisam bio u mogućnosti da ga predjem. Na dva kruga pred kraj auto je samo stao."

Franz Tost: "Prvi trkački vikend nije prošao kako smo očekivali, jer zbog rezultata sa testiranja, očekivali smo da budemo bliži poenima. Buemi je imao problem sa hidraulikom u petak i jedva je odvozio neki krug, tako da nsimo bili u mogućnosti da mu nadjemo dobar set-up i zbog toga smo debelo platili na kvalifikacijama. Što se tiče trke, moramo analizirati zašto je Buemi imao tako loš start, i zašto je na kraju auto stao bez ikakvog upozorenja, za šta sumljamo da je problem elektrika. Barem je Alguersuari završio trku, na 13. mestu. Sad ćemo analizirati ceo vikend u nadi da ćemo vratiti tempo i stabilnost koju smo imali tokom zimskih testova, pa se stoga unapred radujemoi borbi u Melburnu."

Lotus

Šest meseci teškog rada na kraju je uspešno završeno sa oba bolida koji su završili prvu trku u sezoni 2010.

Jarno Trulli: "Imao sam dobar start i izbegao sam nezgodu na drugoj krivini, ali sam se našao u pesku, tako da sam u ovoj fazi bio praktično zadnji, ali sam uhvatio tempo i počeo sam da sustižem vozače ispred. Podupravljanje na automobilu mi je bilo sumljivo, tako da sam otišao u pit, gde su momci odradili odličan posao, odradili mi podešavanja na prednjem krilu, pa sam nastavio da vozim i napravio sam par dobrih krugova. Pri kraju trke imao sam hidraulički problem, tako da mi je jedini cilj bio da dovezem auto do kraja trke. Veoma sam srećan i ponosan na tim, jer smo postigli sve ono što smo isplanirali u zadnjih šest meseci, i kao što Tony reče "jednog dana će Lotus pobedjivati", pa se nadam da će to biti sada i ovde."

Heikki Kovalainen: "Bila je to dobra trka za naš tim, dovesti oba automobila do kraja trke je ogroman napredak. Ja nisam imao nikakvih problema, ali znam da Jarno jeste, i da je uspeo da sredi taj problem, ali nam je primarni cilj bio da dovezemo oba auta do kraja trke što smo i postigli. Do sada je tim postigao sve što je bilo predvidjeno, tako da je to fantastično. Što se tiče moje trke, imao sam dobar start, i borio sam se sa dosta momaka sa kojima nismo ni mislili da ćemo se boriti. Moje gume su bile dobro, pit stop je bio dobar, malo sam vremena izgubio kada sam propuštao automobile, pa ćemo do trke u Australiji poraditi bolje na tome. Uživao sam vozeći auto i osećam se odlično. Svi u timu treba da budu srećni, ali sada je medeni mesec završen i moramo krenuti da radimo na boljim rezultatima."

Mike Gascoyne, tehnički šef: "Veoma sam ponosan na ceo tim. Kao prvo, hvala obojici vozača. Vozili su odličnu trku. Jarno je imao problema na početku, ali kada je prešao na mekše gume bio je mnogo konkurentniji. Izvinjenje Heikkiju Kovalainenu jer je možda patio zbog strategije, i izvinjenje Jarnu jer je imao hidrauličkih problema, pa je zbog njih morao da uspori da bi dovezao auto do kraja. U svakom slučaju, odličan rezultat."

Tony Fernandes: "Ja sam na mesecu. Ne mogu da opišem kako se osećam. Šest meseci rada i oba automobila završila trku, to je neverovatno. Oduševljeni smo i osećaj u timu je fantastičan. Veoma sam ponosan na Jarna i Heikkija i sve ljude ovde. To je odličan start, bolje nego što sam mogao i da sanjam. Pre trke Clive Chapman poklonio mi je staru kapu Colina Chapmana i rekao mi je: "Kada budeš pobedio prvu trku imaćeš priliku da baciš ovu kapu u vis, kao što je nekada to moj otac uradio". To mi je mnogo značilo, to je bio predivan gest i izgledalo je kao da dobijam nasledje od jedne velike trkačke dinastije."

BMW Sauber

Posle teške kvalifikacije, u trci na stazi u Bahrainu, oba vozača BMW Saubera, zbog problema sa hidraulikom, nisu završila prvu trku u sezoni.

Pedro de la Rosa: "Ja sam, u stvari, imao dobar start, ali sam morao da se sklonim sa trake da bih izbegao sudare, pa sam izgubio poziciju. Na travi sam izgubio ubrzanje, pa su neki automobili prošli, pa kada sam se vratio u krivini četiri, već sam izgubio nekoliko pozicija. Onda sam osetio da imamo dovoljno dobar auto da se bori za poene, medjutim u 29. krugu pozvali su me u pit zbog problema na hidraulici."

Kamui Kobayashi: "Na nesreću, bila je to kratka trka za mene, jer sam u 12. krugu imao problema sa hidraulikom, pa zbog toga nisam bio u mogućnosti da vozim. Imao sam miran start, kada sam napredovao za četiri mesta, onda sam kasno primetio da sam na pogrešnim pneumaticima, jer verujem da bih imao bolji start da sam krenuo na mekšim gumama. Pedro je bio brži na njima."

Peter Sauber: "Izgleda da sam imao pogrešno mišljenje o tome kako ću se vratiti u Formulu 1 kao šef tima, posle obećavajućih zimskih testiranja. Ali i čak pre trke, naše pozicije na gridu su bile razočaravajuće. Sama trka je bila dobra sa gledišta napredovanja vozača. Oba vozača su se borila za pozicije, pre nego što su oba bolida stala zbog problema sa hidraulikom. Moramo to da analiziramo i rešimo taj problem što pre."

Willy Rampf, tehnički direktor: "Tempo trke je bio dobar. Pedro je vozio pametnu trku i održavao je gume veoma dobro. Kamui koji je bio na tvrdjim pneumaticima, morao je da stane pre prvog predvidjenog pit stopa, tako da tu nema mnogo priče. Nijedan auto nije završio trku zbog hidraulike, i moraćemo to da analiziramo."

Ferrari

Fernando Alonso: "Želeo bih da posvetim ovu pobedu predsedniku Montezemolu, našim mehaničarima koji su odradili odličan posao pogotovo jutros kada su morali da promene motor u mom bolidu u veoma kratkom vremenskom periodu. Poseban osećaj je bilo penjanje na najviši stepenik postolja. Nadam se da sam ispunio očekivanja celog tima. Puno smo radili tokom cele zime i sada konačno vidimo i rezultate tog rada. Prvih nekoliko trka u šampionatu je veoma bitno. Moramo da uđemo u Evropski deo šampionata sa puno sakupljenih bodova i moramo da razumemo kako se gume ponašaju na različitim stazama. Ključan će biti i nastavak razvoja automobila tokom svake trke. Danas se auto odlično ponašao na tvrđoj komponenti guma, ali je na mekšoj bilo malo teže pratiti Vettelov tempo. Planirao sam da ga napadnem u poslednjih desetak krugova ali sam na kraju imao i malo sreće koja je potrebna u svakoj trci. Startovao sam dobro i iskoristio čistiju stranu staze da preteknem Felipea. Srećom, nisam imao nikakvih problema sa automobilom dok je Felipe imao malih poteškoća pa je morao da uspori. Sada se već okrećemo Australiji. Videćemo ko će tamo imati najbolji bolid, ali mislim da će sva četiri vodeća tima biti u borbi za pobedu."

Filipe Massa: "Veoma sam zadovoljan sa rezultatom i želeo bih da se zahvalim čitavom timu i svim našim navijačima. Ovo je moj najbolji plasman u prvoj trci šampionata od kad se takmičim u Formuli 1. Pored svih problema koje sam imao mogu da budem veoma zadovoljan. Morali smo oko 30 krugova da kontrolišemo temperaturu automobila i nisam mogao da vozim najbrže što sam mogao. Na startu sam izgubio mesto od Alonsa, ali se auto odlično ponašao na obe komponente guma. Na mekšoj komponenti Red Bill je bio brži, ali smo na tvrđoj bili mnogo bolji. Još jednom se zahvaljujem svima koji su me podržavali proteklih meseci i slali mi poruke. Sada se okrećemo Australiji i želimo da budemo pripremljeni na najbolji mogući način."

Stefano Domenicali, šef ekipe: "Fantastičan početak šampionata. Ovaj sjajan 1-2 finiš je najbolja nagrada za rad i napore koji su uloženi na stazi i u Maranellu u proteklih nekoliko meseci. Danas smo imali komplikovanu situaciju sa Felipeom zbog visokih temperatura, ali smo uspeli da je iskontrolišemo i veoma mi je drago što je Felipe na podiumu posle pauze koju je imao. Šta da kažem za Fernanda? Na najbolji mogući način je započeo svoj boravak u Ferrariju. Takođe želim da se zahvalim našim tehničkim partnerima i sponzorima. Prvo naravno Philip Morrisu u Shellu koji su nas uvek podržavali pogotovo u teškim momentima i mislim da nema boljeg načina da poželimo dobrodošlicu novom veoma bitnom sponzoru Santander banci. Sada mošemo još par sati da uživamo u ovom predivnom danu, ali već od sutra počinjemo da se pripramamo za sledeću trku u Australiji. Ostajemo mirni, čvrsto smo sa obe nege na zemlji i nastavljamo da radimo. Pred nama je dugačka sezona u kojoj će pouzdanost biti ključna pošto smo danas videli da ćemo imati jake i odlučne rivale."

Chris Dyer glavni, inženjer: "Fantastičan rezultat za ceo tim. Puno smo radili tokom zime u aerotunelu, na dizajnu, na motoru, na stazi, svuda i danas smo nagrađeni za sav taj rad. Ovo je sjajna dobrodošlica za Fernanda ali i za Felipea. Stvarno nemožemo da tražimo više od ovoga. Nije bilo lako tokom vikenda pošto smo se suočili sa problemima koje smo na kraju iskontrolisali zahvaljujući naporu svih u ekipi i ovde na stazi ali i u fabrici u Maranellu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati manje problema. Zbog viskoih temperatura nismo mogli da odradimo trku onako kako smo hteli pogotovo sa Felipeom. Morali smo da vozimo konzervativnije, ali verovatno nismo bili jedini koji su bili u toj situaciji."
 
Top