Najjaci komentar!!!Doći će.
A možda i neće.
A možda i hoće.
Možda te budu provjeravali na granici.
A možda i ne.
Možda ako te patrola zaustavi.
A možda i ne.
Neće na carini jer carina nema veze sa time, a granična policija je dužna da upozori na tu obavezu sad je pitanje kako funkcionira to davanje informacija o kaznama od MUP-ova do granične polcije, u nasoj državi je to komplikovano pa u većini slučajeva ne dobiju informacije o počiniteljima prekršaja. A zakon je bar kod na u HNK uštiman i plaća se pola iznosa. Prometna policija nemoze naplatit na licu mjesta, a to sa zadržavanjem dokumenata neznam.Do 20 kmh preko dozvoljenog ide ti 50 KM, obzirom da novi zakon još nije uštiman kako valja, platit ćeš cijeli iznos. Na carini te neće niko zaustaviti jer saobraćajna policija i carina nemaju nikakve veze, osim ako si šta debelo skrivio, ali da bi te oni zadržali treba rješenje suda, tako da...
S druge strane kazne s USK.a ne idu vani, već ako uđeš opet a zaustavite policija, kucaju ti table na licu mjesta u jedan malo uređaj, ukoliko budeš imao šta a imaš, zadržavaju ti se dokumenti na licu mjesta dok ne platiš kaznu, koju možeš uz pratnju a možeš i doći podići dokumente kad se deponuju u Pol. upravi.
A s treće strane pretpostavljam gdje si naletio, s istog mjesta ako je u Ripču to bilo očekujem čestitku, 12 preko
To vrijedi za strane državljane. Registracije se automatski provjeravaju, kad stanes i daješ dokumente ima kamera sto snima tablice i provjerava.
Napiso sam u postu iznad da je problem u davanje informacija o počiniteljima prekršaja graničnoj policiji, govorili su da su po uzoru na neke europske zemlje uveli to da na granici mogu iskljuciti vozilo u slucaju da ima ne plaćenu kaznu al izgleda da to ne funkcionira ili nije ni uvedeno, kasnije cu probat vise saznat pa cu napisat ako bude sta korisno.Pa imam slo tablice!!! I imam vec kaznu prije 6 mjeseci policija mi pisala negdje u doboju, i normalno odem u BiH i nazad
Napiso sam u postu iznad da je problem u davanje informacija o počiniteljima prekršaja graničnoj policiji, govorili su da su po uzoru na neke europske zemlje uveli to da na granici mogu iskljuciti vozilo u slucaju da ima ne plaćenu kaznu al izgleda da to ne funkcionira ili nije ni uvedeno, kasnije cu probat vise saznat pa cu napisat ako bude sta korisno.
Slika radar i u kontra smijeru, samo zavisi gdje su senzori stavljeni, svaki se moze zaobici. motor takodje slika, znam jer se ja stalno slikam hahahah
a tronozac isto fata oba smjera, taj je najgori, ne znas gdje je a ne mozes mu pobjeci, moze par auta odjednom uslikat
odakle ti ta informacija ? meni nikad nisu stigle kazne iz Austrije i Njemacke a bilo ih je..