almir_gr je napisao(la):Jesil' dobio karticu sa kodom uz auto? Meni su dosla dva kodirana kljuca i kartica sa kodom, tako ako se zaj*e kljuc il' sta da se bez problema pomocu kartice kodira drugi kljuc il' postojeci ako je sj*'o se kod? I sa time odes nekome ko radi sa time, moja preporuka ti je ovlasteni servis!
rema je napisao(la):znači samo dijagnostika???
što se mora, nije teško...
mirza_mali je napisao(la):nemoras dijagnostiku
fino lagano otkljucas auto kljucem u bravu udji upali auto zatvori svoja vrata poslije 2 ili 3 sec pritsni zakljucavanje na kljucu dugme dok auto radi i on ce poslati kod centralnoj da se zakljuca i samo ces cuti kako se auto zakljuca i samo otkljuca i to je to ugasi auto i miran si novi kod je ucitan
P.S. ako vam se to desi u voznji moj savjet vam je mijenjajete bateriju jer nego vam je uzeo frekvenciju otkljucavanja i ponovo ubacite vi novi kod jer 99% da je neko ima citac frekvencije frendu mi se to na bori desilo dok se vozikao prema bascarsiji u voznji mu se zakljucala i otkljucala i on nista nije kontao da je sta opasno ujutro ustao nema bore znaci skinuli mu frekvenciju i jbg imaju pola posla odradjeno vec
Simunovic Sladjan je napisao(la):Prvo reci nam koje je auto u pitanju nije kod svih podesavanje isto probaj ovako, skini minus klemu sa akumulatora iskljucivo minus sacekaj nekoloko min vrati klemu sistem zakljucavanja se tad sam resetuje, zakljucaj auto tim kljucem kojem si mijenjao bat.otkljucaj nakon par sek. upali auto pa ugasi i tad probaj daljinsko zakljucavanje. Ako neide iscitavanje kodova pomocu dijagnostike.:icon_smile:
almyr je napisao(la):ja mislim da se to nemoze dijagnostikom riejsit to se mora desiti kad se mejnaj baterija kod novijih auta mora se svaki kljuc programirat da ga prihvati centralni prijmenik,ja mislim da u servisu imama negdje upute za sva auta, pogledat cu pa ako nadjem znat ces...jer sam vec to radio,dodje covjek kaze nece mi daljinsko a mjenjo bateriju i onda se rucno programira..