ulje servo volana

ulje servo volana

neznam da li postoji tema vec o ovome ali me interesuje sledece:
hvali mi malo ulja za servo volan na mojoj astri (1.7 DTI) 2001 god. , tako da cu sutra otici da ga kupim , ali neznam koje da trazim :icon_question: gledao sam po raznim forumima , svako sipa razlicito , neko ATF , neko mineralno , pa onda neko dexron II i III ...
kod mene je sad neko zuto/zelenkaste boje.
zna li iko ista o ovome , koje da trazim sutra , jer nebih htio da pokvarim servo pumpu sa neodgovarajucim uljem ???

Član
Imas elektricnu pumpu tako da ne mozes koristiti atf...
Org.broj je : 93160548 ,pogledaj malo na google.

Član
chf11s mozes koristiti...najbolje je da u auto dijelovima kazes ovaj broj iznad,oni ce preko kataloga i specifikacija ulja naci koje ti odgovara.
Pogodno je promijeniti kompletno ulje,ide manje od litre ...

trazicu po onom broju sto si poslao u prvom postu.
a rado bi ja zamjenio kompletno ulje , ali mi sasvim malo pusta letva na desnoj strani , a idem na more za koji dan pa da nadospem a i da imam u rezervi , pa kad se vratim reparacija letve i narvno zamjena ulja.

Član
Kakvo je stanje u tom pogledu sa golfom 4, meni falilo dosta pa sam morao nadosuti inin atf, a prije je bilo neko zelenkasto, ne znam smije li se miješat?

Član
A ne bi trebao, kupi originalno ulje u ASA-i, msm da je oko 19 KM, ne ide više od litra, ispusti sve naspi novo i miran ;)