Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Katalizator u kvaru kod pomenutog auta, polovan 100 eura a i macak u vreci, novi jos nisam ni trazio.
Da li je neko uklanjao trajno katalizator sa ovog ili slicnog auta i zanima me misljenje sta je pametno uraditi?
Kod mene na golfu 4 je skidan katalizator i izvadjen je samo iz kucista i kuciste fino opet zavareno kao da izgleda da je tu katalizator ali majstori kazu da je bolje da je samo odjecen taj dio sa kucistem u kom je katalizator i da je samo zavaren drugi komad cijevi.
Ako si u bl javi se da ti dam broj od momka koji ima povoljno katalizatore u dobrom stanju. Ako ga izvadis sonde ce ti praviti probleme i potrosnja je dosta veca
Ako si u bl javi se da ti dam broj od momka koji ima povoljno katalizatore u dobrom stanju. Ako ga izvadis sonde ce ti praviti probleme i potrosnja je dosta veca
Bitno je da kad pogledas kroz njega da nije zacepljen i naravno da nije ostecen. Mercedes ima najbolje katalizatore....pa gledaj ima li nesto tako. Bitan je promjer cijevi izduva
Polovan katalizator uzet, 100 eura je bio. Za sada je sve ok vidjecemo kroz koji dan tek je veceras promjenjen.
Ove greske je dijagnostika izbacivala prije zamjene
Nisam uzeo kod Slovenca u Laktasima, ali vcrs mi se opet upali zuta lampica moram opet sutra tjerati dijagnostiku da vidim sta je. Sta god da je dijagnostika pokazala promjenio sam i opet pokazuje da je prezasicena smjesa, ostaje mi da provjerim da ne vuce fals zrak negdje jer stvarno vise nzm sta bi moglo biti
Zbog manjka zraka ce biti zasucena smjesa, zbog fals zraka nece biti zqsicena smjesa. Razlog zasicene smjese moze biti senzor
temperature motora, protokomjer, lamda sonda. Nijedna od stavki ne mora da crkne da bi bila neispravna, ona mose biti neispravna axda dijagnostika to ni ne vidi jer komponenta moze biti ispravna ali davati pogresne parametre. Izvadi svjecicu jednu i vidi kakve je boje pa javi.
Temperatura motora je dobra,lambda sonde sam druge stavljao isto je bilo, protokomjer radi, pogledacu jos svjecice. Pocinjem misliti da nije mozda i do plina nesto