Ugradnja tempomata na BMW ?

Ugradnja tempomata na BMW ?

Član
Pozdrav svima, sinula mi je ideja neka u glavu .
onaj moj bmw x3 iz 2005 godine, nekim slučajem nema komande na volanu niti tempomat, a volio bi to imat, pa sam naletio na ovaj video
to je bmw E46 , a taj auto i moj imaju dosta sličnosti , možda i nisam upravu ,zato cemo sad da diskutujemo oko toga
kod mene je volan onaj sa 4 kraka obični , kontam samo airbag promijenit to jest ovakav da nađem kao sa slike , jer i kod mene je naizgled ovakav volan i airbag samo sto nema komandi ovih.
16042009101.jpg

ono što me buni to su komande za radio, jel moguće da to auto ima već sve sprevedeno samo sto komandi nema ?
jer kako sam primijetio na videu covjek se samo igrao sa 3 žice , i šta uopše ono radi sa instalacijom od svjetala ?

Eto ako ko ima neki način da pomogne bit cu mu puno zahvalan

Član
Radio sam ja to na svom e46,
ako fabrički nema komandi na volanu nije provedena instalacija, onda se moraju provesti veze tj. žice od volana do procesora i boga pitaj gdje sve :)
ima na piku čovjek radi instalira za e46, kontaktiraj ga pa vidi može li na x3 to da odradi,

sat posla, mozda i vise, cca 70-80 KM

Član
Radio sam ja to na svom e46,
ako fabrički nema komandi na volanu nije provedena instalacija, onda se moraju provesti veze tj. žice od volana do procesora i boga pitaj gdje sve :)
ima na piku čovjek radi instalira za e46, kontaktiraj ga pa vidi može li na x3 to da odradi,

sat posla, mozda i vise, cca 70-80 KM

tražio sam na piku i nisam ga mogao naći, imaš li ga ti gdje spremljeno

Član
Ja sam radio ovo na prijateljevom e46. Instalacija od svjetala ti nije samo prekidac nego i elektronika (modul)...zato se tempomat spaja na njega. Tehnicki sve bi bilo moguce uraditi samo je problem vremena i para.
Da bi ga ugradio morao bi volan zamijeniti ili eventualno dodati tipke ukoliko je to moguce.

Član
Ja sam radio ovo na prijateljevom e46. Instalacija od svjetala ti nije samo prekidac nego i elektronika (modul)...zato se tempomat spaja na njega. Tehnicki sve bi bilo moguce uraditi samo je problem vremena i para.
Da bi ga ugradio morao bi volan zamijeniti ili eventualno dodati tipke ukoliko je to moguce.
pa pošto je u mene volan sa 4 kraka, planiram samo airbag promijeniti jer takođe bmw ima onaj volan sa 4 kraka s tim da ima i komande , mislim da je to često viđeno u E39 bmw-u