Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Sinoc kasno mi se desilo,nisam imao priliku da se zarovim,ali dali se nekome desilo isto i sta da trazim otprilike,da ne kopam po cijelom autu.Vozio normalno,ima goriva,zupcasti u redu.Samo se ugasio u toku voznje pokusaop verglati nista ne reaguje vergla ali nepali...
Provjeri struju, takode provjeri dovod goriva moguce da je pumpa stala, a nije iskljucivo da je i remen malo preskocio (al kazes da nije remen tako da to mozemo iskljucit).
sitnica je to provjerit. skines glavni dovod goriva na raill-u i pocnes da verglas nisam upucen kolko bar-i pritisak mora da bude na VW GTI-u ali za BMW-a znam da je preko 3-ce. GTI nece se tek tako lako ugasit to je neka sitnica
Znam ja koliko treba biti 5.3 bara mora biti pritisak,kod mene je siroka pumpa.Vidjet cu sve kad dodjem kuci,ovo sam postavio da vidim dali neko ima slicno iskustvo,jer puno stvari moze biti u pitanju.
ima potopna u rezervoaru,koja doprema gorivo do pumpe koja se nalazi na podu i koja daje gorivo pod pritiskom na KE-jetronic koji je kod mene u pitanju.To znam.
Kakve dvije pumpe :icon_question::icon_question: odakle toooo, zar nije jedna pumpa tkz. potapajuca u rezervaru i ispod ima onda filter koji nalikuje samo pumpi i ima (ovisno o tipu) dvije ili tri zice prikopcane a neki filteri i nemaju. To mi je sad skroz nelogicno da K-Jetronic ima dvije pumpe u sistemu. :icon_question:
Pumpe su iste ali ima malo razlike oko karnistera u kojem pumpa sjedi.
Ako je K-Jetronic to znaci "mehanicko" ubrizgavanje onda trebas imasti jednu potopnu pumpu i glavnu ispod ispod auta blizu rezervara. To je visoki pritisak pumpa jer su dizne mehanicke i otvaraju se na pritisak to jeste nemaju ugradjene solenoide za dizne.
Prvo provjeri dovod goriva kao sto je receno, skini dovodno crijevo i zaverglaj pa vidi baca li gorivo.
Ako ne provjeri dovod struje do pumpe, ako nema struje provjeri relej ili kako se vec zove.
Ako imas dovod goriva onda provjeri razvodnik goriva i plohu, dali se dize ok, mozda je zaglavljena