Udobnost auta

Udobnost auta

Član
MTR je napisao(la):


Ja isao sa Renolom 4 neki dan na vrh Igmana na Hrasnicki stan starom cestom, makadam, kamenje veliko, blato... Sreo sam putem 2 off road dzipa i 2 krosera jedino! Iskreno osjetio puta nisam. Jeste da se ljulja pomalo ali nema udaraca u kicmu, bolova u ledjima ni nakon nekih sat i pol voznje tako da...

I moj glas ide za Reno 4 ;)
 
Član
Reno 4 i merc 123 su nenadmasini,123 ica je kao na sinama.Od udobnih auta jos vozio sam bembu sedmicu i Renaulta Lagunu ali to me ne iznenadjuje kao Reno cetvorka . ;) Pobjednik vremena.
 
Član
Vidim ljudi postavili dosta auta od 19..pa do danas... nije lose
@aServis msm sa si vise orijentisan za novo auto
Po meni francuzi izmislili dobnost a ostalo:icon_question:
 
Član
Pa postavili su iz ti godina jer tad se mogla naći vrhunska udobnost tj. mekan ovijes , danas svi teže što boljem ležanju , što ide na uštrb udobnosti , pa tako ni francuzi nisu što su nekad bili , a najviše je Peugeot izgubio taj francuski "šarm"
 
Član
Udobniji su i dalje, ali ta je razlika danas mizerna. Izuzev nekih Citroena, koji su i dalje nevjerovatno udobni.
 
Jesu i francuzi postali kruci s ovjesom, ali opet kod njih sjedista upijaju sve te je i dalje udobnije nego kod vecine konkurencije. Za Citroene, samo potpis na ovo Bokijevo ;)
 

MTR

Član
Snap! je napisao(la):
Volvo S80 prvi model, sa summum opremom. Kao da se u fotelji vozis :cool:

prvi model nikad nije imao Summum opremu , ti paketi su uvedeni poslije 2006 ( pocelo sa S40 iz 2005 )

A htjeo sam pomenuti koliko je Merc otisao u qrac sa udobnim autima , nekad je bilo da sjednes u 124-ku i izadjes u Minhenu ko' da nisi vozio , danas odes do Zagreba sav se ukocis , brate ova im nova sjedista nista ne valjaju , za ona bolja se moras dobro istrest u doplati
 
Vidim S klasa se najvise spominje, e Mercedes ima jos udobnije auto, R klasa je def. ispred svog vremena po tom pitanju. Iskreno, ne vjerujem da trenutno na svijetu postoji auto ( ne racunajuci RR-ove, Bentley i sl. ) koji moze parirati R klasi po pitanju udobnosti ;)
 
Član
Vozio sam i R klasu, udoban je to auto svakako, posebno je dobra zvucna izolacija.

Isao 50 ili 200 skoro isto ti ga dodje, pri 50 lagano šumi motor, pri 200 šumi zrak oko kabine i to je to :D
 
Top