ubacivanje JTD motora u abarth stila 2.4 20V ???

ubacivanje JTD motora u abarth stila 2.4 20V ???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ovako društvo, trebao bi uzet fiata stila abarth 2.4 20V u njemu je onaj F1 mjenjac il kako se vec zove, i ona sva ostala oprema, od tempomata ,board kompjutera ,navigacija itd..
ovaj stilo je u pitanju http://www.pik.ba/artikal/3795067/fiat-stilo-abarth/

sad mene zanima kakva je procedura da se tu ubaci 1.9 jtd sa 85 KW
jel mjenjač paše on me najvise zanima i volio bi ga ostavit u autu, i šta je sa ostalom opremom, hoće li sve to funkcionisat...

ovo sve radim jer taj motor ima potrosnju koja nije podnosljiva za mene, stalno sam u gradskoj voznji :icon_smile:

Član
ja ti mogu pomoći samo tako da ti dam broj od mog majstora koji je sad glavni majstor u Fiatovom servisu u Mostaru, pa ga pitaj sve što te zanima, mislim da se neigramo gluhih telefona, eto toliko

Član
I ja mislim da ti je isplativije plin, bez ikakvih zajebancija. Osim ako vec imas pripremljen 1.9jtd, ali opet previse posla.

Član
plin je druga opcija,ako se ne mogu ustekat JTD motor i ovaj mjenjač.
yellow baci taj broj na pp ;)

I nemam pripremljen motor.

Član
Moja preporuka ti je plin.Grehota ti je ovome cupati srce da bi nesto drugo napravio,i posto ima tonu elektronike,nikad se ne zna gdje majstor moze zajebati.

To sam vec reko ali cu opet ponoviti prilikom kupovine dobro obrati paznju na mjenjac ako nemas iskustva povedi nekog s sobom ko zna sta je automatik
na 10 metara voznje moze se poznat dali je mjenjac u dobrom stanju a ako nemas nikog evo ti par savjeta kako da testiras mjenjac

upali auto stisni kocnicu ubaci u D i pusti kocnicu ne diraj gas nikako ako krene odma auto cim pustis kocnicu to je dobar znak da je mjenjac koliko toliko dobar tako isto testiraj i rikverc na isti nacin sve bez gasa radi ako ima kasnjenje bilo da je ubacen u D ili R planiraj 400-500 KM dati za reparaciju lamela i i hidraulicnog cilindra
eh onda nadji kakvo brdasce stani skroz drzi ga u D i pusti kocnicu ako auto stoji samo od sebe ok ako krene nazad nevalja
a tiptronic testiraj da vidis kako brzo reaguje na mjenjanje brzina ako kasni 1-2 sekunde to je normala ipak to su prvi takvi mjenjaci i mora bit kasnjenja kad vozis normalno osjetit ces mjenjanje brzina ako ide glatko bez nekih trzanja to je Ok ako trza opet ne valja

nadam se da sam ti pomogo koliko toliko sretno sta god uradio ;)

Član
Iskreno steta je cupati to sve van ovaj Stilo djeluje ocuvan ;) puno bolja solucija plin sekvent!!

Dobro se raspitaj za ovaj mjenjač, za njegovu pouzdanost, otiđi na domaće ili još bolje strane Fiat forume i prikupi sve informacije. Ovaj mjenjač je "osjetljiv" i skup. Ako je bila tvornička kombinacija JTD + F1 bit će lakša operacija koju želiš izvest. ;)

I kako većina kaže, jednostavnije i jeftinije je ubacit plinaru, i imat raritet vrunskog zvuka pod haubom.

Član
Raspitao se za sve,,,
za ubacivanje motora mi treba preko 2000 KM, majstor,atest,motor s papirima itd...

dok za plin treba 1300 KM

tako da čim dođe auto u moje ruke ide u "wibu"

TEMA MOŽE NA LOCK :cool:

ernadhusic je napisao(la):
To sam vec reko ali cu opet ponoviti prilikom kupovine dobro obrati paznju na mjenjac ako nemas iskustva povedi nekog s sobom ko zna sta je automatik
na 10 metara voznje moze se poznat dali je mjenjac u dobrom stanju a ako nemas nikog evo ti par savjeta kako da testiras mjenjac

upali auto stisni kocnicu ubaci u D i pusti kocnicu ne diraj gas nikako ako krene odma auto cim pustis kocnicu to je dobar znak da je mjenjac koliko toliko dobar tako isto testiraj i rikverc na isti nacin sve bez gasa radi ako ima kasnjenje bilo da je ubacen u D ili R planiraj 400-500 KM dati za reparaciju lamela i i hidraulicnog cilindra
eh onda nadji kakvo brdasce stani skroz drzi ga u D i pusti kocnicu ako auto stoji samo od sebe ok ako krene nazad nevalja
a tiptronic testiraj da vidis kako brzo reaguje na mjenjanje brzina ako kasni 1-2 sekunde to je normala ipak to su prvi takvi mjenjaci i mora bit kasnjenja kad vozis normalno osjetit ces mjenjanje brzina ako ide glatko bez nekih trzanja to je Ok ako trza opet ne valja

nadam se da sam ti pomogo koliko toliko sretno sta god uradio ;)

Nema on D ili N, U njemu bi trebao biti Alfin Selespeed mehanički mjenjač sa elektroničkim prebacivanjem uparen s nekim pumpama bisnim. Ti mjenači koriste posebna ulja, staje 2, 2 lit, a litra je nekih 25-30 eur litra. Mislim a se CS Speed zove. Ukoliko nema to ulje radi sranja, Isprobano ;);)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.