U stravičnoj nesreći smrtno stradao N.C. iz Tuzle

U stravičnoj nesreći smrtno stradao N.C. iz Tuzle

Član
Pedesetogodišnji N.C. iz Tuzle smrtno je stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 18:30 sati na magistralnom putu M4 Tuzla-Doboj, kod Termoelektrane Tuzla. Pričinjena je velika materijalna šteta. U nesreći su učestvovali automobil i teretno motorno vozilo.

Kako saznajemo na mjestu događaja do nesreće je došlo kada je N.C. (50) iz Tuzle upravljajući automobilom ˝Passat˝(323-K-735), iz još uvijek neutvrđenih razloga ostvario kontakt sa zadnjim dijelom teretnog vozila ˝Volvo˝(A50-E-923) kojim je upravljao S.M. (50) iz Olova. Tom prilikom smrtno je stradao vozač N.C., a od siline udarca u potpunosti je uništen automobil. Beživotno tijelo nastradalog iz smrskanog autmobila je izvučeno uz pomoć djelatnika Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla. Vozač kamiona S.M. ostao je nepovrijeđen.

˝Do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozač automobila N.C. iz Tuzle krećući se iz pravca Tuzle prema Šićkom Brodu, iz za sada neutvrđenih razloga, djelimično prešao u suprotnu saobraćajnu traku i tom prilikom ostvario kontakt sa teretnim motornim vozilom koje je naišlo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao S.M. iz Olova ˝, rekao je za TIP.ba kantonalni tužilac Nihad Halilčević, koji je zajedno sa službenicima policije Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla obavio uviđaj.
 
Top