da zaboravio sam reci ovi iz servisa su rekli da taj prednji nosac sto sam stavio "zvaće " da nije bas najbolji ali vjerovatno da je bolji od novog iz ovih radnji..a i kad je ugaseno auto kad rukom pomjeram malo motor on se mrda taj prednji a misim da bi trebao biti malo tvrdji jer ono kad vozim drugom trecom motor se napne i nagne nazad i kad ja pustim gas motor se vrati malo naprijed vjerovatno i zaljulja se i isto kad dodam gas on se napne ponovo i pomjeri..Sto se cimanja tice, moze biti prednji nosac, nosac mjenjaca i luft u diferencijalu mjenjaca.. da si vidio jednog audija kako se ponasao sa luftom u diferencijalu, pa moras dobro razmisliti kad ces gas da otpustis i pazljivo da dodajes .. i ti se cudis da je luft u diferencijalu mjenjaca, kao da je jucer iz fabrike izasao .. boga pitaj koliko je km prevalio ...
Kineticki do mjenjacaDa ne otvaram novu temu pisat cu ovdje. Imam slican problem samo sto kod mene nije trzanje prilikom dodavanja gasa vec neko kuckanje i lupanje ispod haube, najgore je sto se to pojavi i traje par kilometara i prestane.. pa se nakon par dana pojavi opet. Danas vozim u 5 brzini i odjednom podje kuckat nesto, ubacim u 4 i dam gas isto lupa., pustim ga u leru ne cuje se nista.. odem kod mehanicara, on sjedne u auto i kaze nista se ne cuje da je sve u red, digne ga na dizalicu i tvrdi da je sve dobro.. Jeli imao netko slicno iskustvo, kako da se rijesi problem. Svejedno hvala.. U pitanju je Golf 2 1.6D
Tako je i meni bilo, jedan dan kuca, drugi ne kuca. Smotam puni na parkingu i ispadne skroz.Kineticki do mjenjaca