Član
Moj favorit
imam ja ovdje extra lakirera a sto se tice boje netreba mi nesto pretjerano nesto srednje klase do 500km naj dalje da me boje izadje posto je auto u fileru citav racunam da mi moze biti 3,5l sa stokovima iznutra!!MTR je napisao(la):joj ja ideja bog te , cuj bezbojni u bazu oj hljebe :lol::lol::lol:
ne ne i ne , baza ima svoj herter koji se dodaje do 60% max i to je to , svako ostalo dodavanje cini hemijski nestabilan spoj , tj pocinje sa guljenjem boje pa nadalje itd itd
jedno pitanje : drug koliko si ti spreman dati para za boju ? , koliko si spreman dati majstoru da je slozi na auto ?
ta boja koju ti trazis ( pretpostavljam ) se nanosi u tri sloja osnovne ( crna ili siva sa dodatkom perlmuta ili silber u grob ili fine strukturi ) i tri sloja zeljene boje sa dodatkom aditiva i onda dvoslojno bezbojni .
otprilike bi te to kostalo , mislim samo na bazu oko 1200-1500 , ne spominjem pripremu i bezbojni koji ces naravno kupiti sto kvalitetniji - citaj skuplji , a moras ga nanijeti takvog jer si vec potrosio bruku love , u prenesom znacenju ti je to kao da si kupio novo auto a nisi ga kasko osigurao
ja znam 3 lakirera u BiH koji to mogu uradit , a vi ?
maleni0606 je napisao(la):Moj favorit
MTR je napisao(la):imas Mobihel skoro svugdje , 3,5-4 litre bi te kostale do 200-250 km + msb ( razredjivac ) 2-2,5 litre mozda do 50 km .
Standox je najskuplji pa eto otprilike u bazi sa par pigmenata i aditiva bi te to kostalo oko 350-400 km bez msb-a ( on nije skup , oko 25 km )
Baza ide 2:1 i dodaje se razredjivaca od 55-60 % i ni sekunde vise , ako ti je vise razrijedi vidjece se risevi od slajfanja na fileru
Koji si bezbojni mislio stavljat ?
bucky_mb@yahoo je napisao(la):bezbojnog se nanosi koliko i boje! a preporuke za spies hecker dobra je boja
neces se pokajati
mirsadgolf je napisao(la):drug ako mobihel budeš koristio a ista ta LY3D je na mom autu,morat ćeš više puta nanositi jer je slabo pokrivna,ali kad se nanese 5 puta kao kod mene onda je efekat fenomenalan