Da ne otvaram novu temu ...
Na 118.000 auto je počelo da skakuće i nazad se čulo lupkanje. Odvezao sam majstoru, zadnji točkovi iskrivljeni, otišla torzija. Radili su reparaciju. Rekli su mi da će na svakom manjem servisu podmazati i da će sve biti OK. Auto će neko vrijeme biti tvrđe, ali će vremenom sve doći na svoje. Promijenilu su mi diskove, pakne i prednji lijevi stabilizator koji su bili istrošeni. Rekli su mi da će mi sada ručna kočnica hvatati malo visočije, biće lakša, što i nisam primjetio.
Međutim, auto je bio strašno neudobar. Skakutao je i dalje na ravnom. Preko rupa katastrofa. Nije se čulo nikakvo lupkanje.
Reklamirao sam i majstor mi je rekao da se mora ponovo skidati i raditi piksna. Hm ponavljam problem je što auto skakuće i na ravnom putu, preko rupa i ostalog je takođe katastrofa. Pola sata na 30 km žena na zadnjem sjedištu jedva izdržala. U odnosu na prošli put samo se ne čuje da lupa i možda da je malkice manji intezitet skakutanja. Da li će promjenom te nove piksne auto biti udobniji kao prije ili je riječ o tim ležajevima, nečem trećem?
PS znate šta je sada Fiat Punto koji vozim iz firme za ovog Pežoa?