TEST DAY MOSTAR

TEST DAY MOSTAR

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
za koje ti avto treba??? nemam pojma za cjene ali ovo sta ja govorim su polovne gume koje mi frend vulkanizer ostavlja kad mjenja nekome 205/50/15 ili 195/50
ono z zabavu ih koristim hehe
 
evo dok se datum odrzavanja prve ovogodisnje manifestacije blizi jedan mali update...

ovako ce izgledati 'pravilnik' TEST DAY-a, bit ce okacen i na oglasnoj tabli, ali evo i sad da se ljudi pripreme... Wink

TEST DAY
Osnovna pravila za manifestaciju



1. Svaki takmicar nakon prijave dobiva startni broj i duzan je parkirati na za taj startni broj predvidjeno parking mjesto u parku vozaca.
2. Prilaz pisti, te redanje parova prije predstartnog prostora dozvoljeno je tek nakon sto sluzbeno osoblje pozove vozace da to ucine.
3. Svaki samovoljni pokusaj ulaska u pistu i nepostivanje uputa sluzbenog osoblja moze rezultirati trenutnom diskvalifikacijom i zabranom daljeg pristupa pisti.
4. pravila ponasanja na pisti jednaka su kao i u slucaju zvanicne utrke, dakle, nije dozvoljeno kretati na crveno (vrijeme u tom slucaju nece biti moguce izmjeriti !), nije dozvoljeno ulaziti u suparnikovu traku (kabal mjerne opreme je provucen sredinom staze !), nakon cilja odmah smanjiti brzinu itd..
5. obavezno postovanje uputa osobe koja ce redati auta u ciljnom prostoru, kako nebi ugrozili bezbjednost niti jednog takmicara.
6. sva vozila u cilju duzna su cekati safety car ! strogo je zabranjeno samovoljno napustanje ciljnog prostora i kretanje stazom unazad. Nepostivanje ove upute moze za sobom povuci trenutnu zabranu daljeg prilaza pisti.
7. nakon svakog kruga obavezno se vratiti na svoje parking mjesto i cekati da sluzbeno osoblje odobri prilaz stazi kako bi poceo novi krug (pauza izmedju krugova trajat ce svaki put cca. 15 minuta)
8. rezultati ce biti postavljeni nakon svakog kruga na oglasnoj tabli na ulazu u predstartni prostor.
9. pristup pisti bit ce dozvoljen do cca. 17.00 sati. Nakon toga pista se zatvara, a administracija ce obraditi sve podatke te pripremiti diplome i tabele sa rezultatitima za svakog takmicara. Podjela diploma vrsit ce se u cca. 17.30 sati, nakon cega je manifestacija i zvanicno zavrsena.
10. u slucaju da takmicar zeli napustiti manifestaciju prije zvanicnog zatvaranja moze se obratiti sluzbenom osoblju u predstartnom prostoru, kako bi dobio svoju diplomu i svoj ostvarene rezultate.



Molimo sve takmicare da se pridrzavaju ovih kratkih uputa. U slucaju bilo kakvih nejasnoca, budite slobodni i pitanje postavite na sastanku vozaca, koji ce se odrzati neposredno pred pocetak prvog kruga (oko 10.00 sati) u predstartnom prostoru.
Za sve ostale informacije kontaktirajte sluzbeno osoblje koje ce vam pomoci da dobijete trazenu informaciju.



Sretno i dobru zabavu zele AMK NITRO i SRCS !
 
Član
MI IZ SARAJEVA BI SE TREBALI ORGANIZOVATI PA DA IDEMO ZAJEDNO U KOLONI SMINKAAAAAA JEDVA CEKAM :)
 
Član
ekipa iz sarajeva ide 29-tog , dan ranije,samo ne znamo u koliko sati tacno!!!
pozzz
 
ima jos fore..
mi takodjer idemo dole u subotu..
kad skontamo tacan termin postavicu ovdje pa ko zeli moze sa nama...

:icon_arrow: subota: night racing na pisti :icon_twisted:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top