Termodavac i termoprekidac, gdje kupiti kvalitetan?

Termodavac i termoprekidac, gdje kupiti kvalitetan?

Član
Termoprekidac mi ne radi nikako, nikad sam ne bi upalio ventilator.. ali imam prekidac u kabini pa se snalazim.. Problem je nastao jer odnedavno mi ne pokazuje temperaturu tacno, moram mjenjati termodavac.. nekad ostane zakucana kazaljka, nekad auto u kabini grije pravo, a kazaljka nije kako treba ni na onoj debeloj bijeloj liniji.. a nekad pokazuje ok.

Golf 2, 1,3 benzin, 1986. MH motor..
Gdje mogu kupiti ovo dvoje, al da nije kinesko, jer kineski sam cuo da nista ne valjaju? Kakvi su u Motorexu, ima li neko iskustva? Hvala

Član
Auto centar školjić imaš dobrih i kvalitetnih dijelova...na ilidži preko puta Proming pumpe...pozzzzz:cool:

Član
ma ja, tako cu i uradit :D samo sad ova zima pa mi i ne treba ventilator xD tj. jos je stiropor kraj hladnjaka (iako je termostat nov) haha :D

Cim malo ljepse vrijeme bude, kupujem najskuplje koje budu imali i idem kod elektricara :123:

Član
vdjr74.jpg
HITNO MI TREBA POMOC!!!
E ovako, pokusavao sam da rijesim ove probleme sa temperaturom.. Motor kao na slici, al golf je 1,3 1986. vjerovatno mjenjan motor.. :S
Termostat je vec mijenjan.. stavio sam Vernet i mislim da je on sad ok..

Imaju neka dva davaca na racvi: CRNI-desni (skontao sam da pokazuje temp na inst. tabli.) Stavio Topran (isto crn,sve isto) i imam osjecaj da pokazuje malo vise, al nema veze.
ZELENI-lijevi, nemam pojma sta pokazuje, pa ako neko zna, hitno mi je, da znam da li da mjenjam.

I trenutno me najvise muci, sto mi ne pali ventilator.. Stavio sam FAE termoprekidac (prva ugradnja u Seata).. i nakon sto opet nije upalio, ispitao sam i primjetio da ne dolazi struja na termoprekidac :S Sta se sad tu desava, sta moze bit?

Hvala :D

Član
Struja ako ne dolazi fino dovedi struju sa aku-a ili vozi kod elektičara neka ti pogleda to i sredi ako je do struje samo...pozzzz:cool:

Član
Ma ja, to je do struje sigurno, jer na prekidac koji imam u kabini upali ventilator bez problema. Otici cu kod elektricara.. pa nek skonta sta je..

Al ostaje mi ovaj problem.. Za sta sluzi plavi davac, lijevi? :icon_confused:

Član
Jeste automatski saug.. znaci ovaj plavi davac, sluzi da obogati smjesu..
Po katalogu, on nesto radi na 60 stepeni, vjerovatno do 60 stepeni obogacuje smjesu..
ja to za sad vidim ovako, nakon sto bimetalski saug na karbu odradi i digne temp recimo do 40-50 stepeni, onda bi ovaj do 60 stepeni trebao da obogacuje smjesu. Zato se meni ponekad znao gasit, nakon sto odradi saug i obrtaji se smire, ja ga jos jednu minutu,dvije moram drzat na gasu, to je dok ne dodje do 60 stepeni..i to se desi jednom sedmicno, jer mozda ovaj davac zariba.. Ima logike, samo ako moze neko da potvrdi :D

Danas cu provjerit osigurac za termoprekidac, samo ne znam koji je, kako se zove to na njemackom xD

Član
Hvala svima za pomoc.. Rjesio sam problem.. Falio osigurac.. ubacio 30A, zeleni, br. 1
to je to sad, termostat otvara kad treba na 87,
davac pokazuje kako treba,
termoprekidac pali na 92, gasi na 87.. testirao u mjestu i nadgledao sve 30-40 min.

Za one koji imaju slicnih problema dijelovi svi kupljeni u Motorexu, po katalogu i uzorku.. extra kvalitet i usluga, sve radi..