MTR je napisao(la):ZELA GTI je napisao(la):MTR: Mislim da 1.7 nije comon rail
Death beat: Ti si prvi počeo s prozivkama. Znači da si već na "tom" nivou
1,3 CDTI je u stvari Fiatov JTD sa CR-om , a 1,7 je Isuzu isto sa CR-om
Porschefan je napisao(la):@ MTR i Zela : ovaj 1.7 motor Isuzu/Opel je tek od 2003 godine CR (1.7 CDTi), a prije njega je bila verzija sa Denso V5 pumpom (1.7 DTi), a prije njega u 1.7 TD bila je Bosch VP 29 pumpa. To su motori koji su se ugrađivali u Astru G
nermin suljagic je napisao(la):nemoj se sad izvlaciti,gotovo...pao si u mojim ocima....Porschefan je napisao(la):nermin suljagic je napisao(la):Porschefan je napisao(la):Bez obzira koliko je PD za neke dobar za neke loš, činjenica je da je VW odustao od tog sustava, a to znači samo jedno, common rail je bolje riješenje.
jadan nebio sto nas ti izdade,pa u tebe sam se uzdao :icon_sad:
Ma samo sam naveo činjenicu, možda je to samo sa financijske strane kako kaže MTR. :icon_question:
tebi krivo sto opel nema PD tehnologiju.... :lol:
mislim da smo skontali svi,trebala bi ova tema mozda katanac dobiti,jer ce se zavrsiti kao ona tema za SR u zivinicama.....
nermin suljagic je napisao(la):ti kalesijski slavuje nemoj da uzimas naseg inzinjera u usta,vidis da momak zna...zar nikad nisi vidio kako kod nurije onaj golf stekce ko ferguson kad ostavlja onaj crni dim iza sebe...jest stvarno je losh za okolinu,uvjek mu se protivnici zakaslju od dima,i cini mi se uspore zbog slabe vidljivosti(zbog onog dima,od onih PD motora) prije cilja...pa cak su se organizatori bunili jer se od silnog dima nikada nije vidjalo vrijeme na kraju,koliko ono bjese njegovo vrijeme?????????????????????????
Nema smisla ova rasšprava vise,jer kad vidjeh koliko godina imate (slavuj,Nermin)grohotom se poceh smijat:lol::lol::lol: dok ste vi mastali o polaganju vozackog ispita inzinjer je vec vozao i PD i Cr motore i tad sam dosao do zakljucka da je PD ferguson za Crna nihovu zalost,mada mi se svidio GOLF IV GTI TDI PD sa 115KS kad sam ga prvi put provozao tamo neke 2001 godine ali opet kad sam probao BMW 520d sa CR motorom imao sam osjecaj da sjedim za volanom benzinca,i od tada sam znao da je CR bolji..eto deckici bilo mi je lijepo raspravljati s vama:123:
elvirjahic je napisao(la):nermin suljagic je napisao(la):ti kalesijski slavuje nemoj da uzimas naseg inzinjera u usta,vidis da momak zna...zar nikad nisi vidio kako kod nurije onaj golf stekce ko ferguson kad ostavlja onaj crni dim iza sebe...jest stvarno je losh za okolinu,uvjek mu se protivnici zakaslju od dima,i cini mi se uspore zbog slabe vidljivosti(zbog onog dima,od onih PD motora) prije cilja...pa cak su se organizatori bunili jer se od silnog dima nikada nije vidjalo vrijeme na kraju,koliko ono bjese njegovo vrijeme?????????????????????????
Nema smisla ova rasšprava vise,jer kad vidjeh koliko godina imate (slavuj,Nermin)grohotom se poceh smijat:lol::lol::lol: dok ste vi mastali o polaganju vozackog ispita inzinjer je vec vozao i PD i Cr motore i tad sam dosao do zakljucka da je PD ferguson za Crna nihovu zalost,mada mi se svidio GOLF IV GTI TDI PD sa 115KS kad sam ga prvi put provozao tamo neke 2001 godine ali opet kad sam probao BMW 520d sa CR motorom imao sam osjecaj da sjedim za volanom benzinca,i od tada sam znao da je CR bolji..eto deckici bilo mi je lijepo raspravljati s vama:123:
izvini direktore,ali neznam kako si tako neozbiljan ako vec imas toliko godina....
a kao sto moj kolega zela kaze,godine nemaju veze sa znanjem,jer da su uvijek stariji pametniji bili jos bi mi bili u kamenom dobu...
ZELA GTI je napisao(la):MTR: Eto vidiš,lupetaš bezveze sljedeći put bez prepirke:lol::lol:
elvir: Godine ne moraju imati nikakve veze sa znanjem. Ovo je forum, ubuduće svoje postove potvrdi argumetima pa će biti manje prozivki i vrijeđanja
ZELA GTI je napisao(la):Ne moraju imati veze ni s iskustvom. Ne bitno, ubuduće nas počasti sa svojim AUTO znanjem i iskustvom. Tvoje izjave tipa:"pd motori su kao drndavi traktori" su daleko od toga
:icon_exclaim: